Companii

ZF Antreprenorii României, Baia Mare: „Ţinem cu dinţii de forţa de muncă. Dacă o pierdem, nu mai găsim alta“

ZF Antreprenorii României, Baia Mare: „Ţinem cu...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

04.11.2016, 00:08 1946

„Încercăm să ţinem forţa de muncă pe care o avem în companie, pen­tru că dacă o pierdem, nu mai găsim alta. Am încercat să aducem oa­meni din alte ţări, dar nu a mers“, a spus Gabriel Răducu Pop, preşedinte al Antre­pri­zei Montaj Instalaţii din Maramu­reş, com­pa­nie activă în construcţii şi lucrări de instalaţii.

El a fost prezent în cadrul conferinţei „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României“, organi­za­tă miercuri la Baia Mare de ZF împreună cu Banca Transilvania.

Migrarea forţei de muncă, lipsa şcolilor profesionale, dar şi numărul redus de tineri care vor să lucreze în producţie sunt motive pentru care în următorii ani principala preocu­pa­re a companiilor din România, în special din ves­tul ţării şi din Bucureşti, va fi găsirea de forţă de muncă.

„Şcolile profesionale nu şi-au adaptat din pă­cate profilurile la nevoile economice zonale şi acest lucru este atât de evident încât ajungem să luăm oameni pe care îi calificăm intern, cu cos­turi semnificative. Şi atunci când poţi să va­lo­rifici deprinderile lor, pleacă poate pe acelaşi profil în Anglia“, a afirmat Ioan Filip, acţionar şi preşedinte al consiliului de administraţie al Taparo, un grup activ în producţia de mobilă cu 1.700 de angajaţi.

Antreprenorii se gândesc să atragă anga­jaţi din alte zone ale României, dar sub­dez­vol­tarea infrastructurii le pune piedici şi în atra­gerea de personal, dar şi în livrarea produselor către export, în condiţiile în care judeţul Maramureş este capitala exportului de mobilă, cu două companii antreprenoriale – Aramis Invest şi Taparo – pe primele două poziţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO