Companii

ZF Health & Pharma. Mihai Fugarevici, managerul general al Stada România: Să ai o parte din producţie în România înseamnă securizarea aprovizionării ţării cu medicamente. Grupul farmaceutic Stada a anunţat la începutul lui 2022 că va construi o fabrică de la zero de producţie de medicamente. Investiţia va depăşi 50 mil. euro

Mihai Fugarevici, managerul general al Stada România: Competiţia ne ajută, atâta timp cât producţia şi costul de producţie rămân sustenabile trebuie să facem eforturi să ridicăm veniturile angajaţilor.

Mihai Fugarevici, managerul general al Stada România: Competiţia ne ajută, atâta timp cât producţia şi costul de producţie rămân sustenabile trebuie să facem eforturi să ridicăm veniturile angajaţilor.

Autor: Georgiana Mihalache, Alexandra Cepăreanu

10.10.2022, 18:00 197

Mihai Fugarevici, general ma­nager al Stada România, a atras a­tenţia a­supra importanţei indus­tri­ei producătoare de medica­men­te pen­tru o ţară, mai ales în con­texte sani­tare cum a fost cel al pan­demiei, de exem­plu, când gra­niţe­le au fost închi­se, iar nevoia de medi­camen­te a fost semni­fi­cativă. Stada constru­ieşte o fabrică de medica­men­te în România, care va fi gata în 2024, după o inves­tiţie de peste 50 mil. euro.

Fabrica de medicamente dezvol­ta­tă de Stada România, subsidiara grupului german cu acelaşi nume, în localitatea Turda, în urma unei inves­tiţii de 50 mil. euro, va fi funcţională în 2024 şi va înregistra un număr de 400 de angajaţi în 2025, a spus Mihai Fugarevici, general manager al STADA România, în cadrul confe­rin­ţei ZF Health & Pharma Summit ’22.

„În cadrul fabricii vor lucra în 2025 peste 400 de angajaţi. O bună parte din ei, probabil pes­te 30% vor fi anga­jaţi cu studii supe­ri­oare. Cred că vom avea un punct de interes în care vom putea spune că am deschis drumul că­tre investiţiile în indus­tria farma locală pentru compa­ni­i­le din alte ţări. Farma este o industrie stra­tegică. Să ai o parte din producţie în România înseamnă securizarea apro­vizionării ţării cu medicamente“, a spus Mihai Fugarevici în cadrul con­­­ferinţei ZF Health & Pharma, orga­ni­za­tă de Ziarul Financiar.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO