Companii

ZF IMM’23. Florin Vişoiu, National Sales Director, Vodafone Business: Un business devine mai eficient pe măsură ce îşi creşte gradul de digitalizare, lucru care determină apoi diferenţierea în piaţă

ZF IMM’23. Florin Vişoiu, National Sales Director,...

Autor: Cristina Bellu

24.04.2023, 15:10 56

Creşterea gradului de digitalizare a unui business aduce cu sine o eficienţă mai ridicată  a acestuia şi poate face o diferenţă majoră în competiţia din piaţă, susţine Florin Vişoiu, National Sales Director, Vodafone Business.

“Un business devine mai eficient pe măsură ce îşi creşte gradul de digitalizare, lucru care duce la diferenţierea în piaţă. Antreprenorii trebuie să se diferenţieze faţă de competitorii lor. Piaţa este destul de agresivă, clientul este din ce în ce mai educat, mai conştient că trebuie să primescă servicii premium. Cu cât eşti mai digitalizat cu atât identifici de două ori mai multe oportunităţi de a dezvolta businessul”, a spus Florin Vişoiu în cadrul conferinţei ZF IMM’23, organizată luni de Ziarul Financiar.

Alte declaraţii:

♦ 2021 a fost un an dominat de pandemie şi atunci, percepţia generală a fost că a fost un an extrem de provocator pentru antreprenori, cu un impact negativ în performanţa financiară. Pe de altă parte am văzut că rezultatele stau un pic diferit, iar din această perspectivă consider că antreprenorii au devenit mai rezilienţi, companiile au devenit mult mai capabile să facă faţă provocărilor din acest context economic. Susţin ideea că tehnologia a ajutat foarte mult în acest context de piaţă pentru că antreprenorii au fost cumva încurajaţi să ia nişte măsuri diferite.

♦ În perioada pandemică foarte mulţi antreprenori au trecut în mediul online odată ce au încorporat tehnologii sau soluţii care să le crească eficienţa sau chiar productivitatea angajaţilor. Au generat cifre de afaceri mai mari, cu mai puţine resurse consumate.

♦ Mesajul meu ar fi ca antreprenorii să se informeze, să studieze efectele pe care digitalizarea le poate avea în business, să identifice şi să evalueze aplicaţiile şi măsurile pe care le pot lua. Încercaţi să investiţi, să vă informaţi şi să studiaţi efectele pe care tehnologia şi digitalizarea le pot avea în business.

♦ Recomand foarte mult studierea posibilităţii de a accesa fonduri europene. Ele pot fi catalizator de creştere pentru antreprenori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO