Companii

ZF Live. Laurenţiu Mihai, general manager, Organizaţia de Serializare a Medicamentelor din România (OSMR): Reglementarea privind antibioticele are scopul ca reţetele simple să fie raportate, să cunoaştem fenomenul

Laurenţiu Mihai, general manager, OSMR: Dacă un microb devine rezistent, înseamnă că ne întoarcem cu 200 de ani înainte, când nu se inventaseră încă antibioticele şi orice infecţie este potenţial mortală.

Laurenţiu Mihai, general manager, OSMR: Dacă un microb devine rezistent, înseamnă că ne întoarcem cu 200 de ani înainte, când nu se inventaseră încă antibioticele şi orice infecţie este potenţial mortală.

Autor: Georgiana Mihalache

29.01.2024, 17:40 71

Măsurile aprobate la începutul lui 2024 în do­me­niul prescrierii de antibiotice urmăresc ca reţete­le simple, care nu sunt compensate, să fie înregis­tra­te într-un sistem. Astfel, dacă se va afla câte antibi­otice sunt prescrise, se pot crea soluţii la consumul excesiv de aceste medicamente, consi­deră Lauren­ţiu Mihai, general manager la OSMR.

El a participat la emisiunea de business ZF Live şi are o experienţă bogată în piaţa farmaceutică, fiind pentru scurt timp chiar preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în 2018.

„Reglementarea actuală aduce în plus ca eliberarea de antibiotice pe reţete necompensate să fie raportată undeva pentru a exista evidenţa acestora, să cunoaştem feno­menul. Să gândim soluţii, ar trebui să ştim unde ne aflăm. Va fi vorba de o nouă povară administrativă în seama farmaciştilor, dar nimeni nu a contestat utilitatea măsurii. Sunt recomandări şi măsuri luate în toată lumea civilizată, pentru că se recunoaşte impactul devastator al pro­blemei“, a spus Laurenţiu Mihai.

Românii consumă anual 25 de doze zilnice definite (DDD) de antibiotice pe zi raportat la 1.000 de locuitori şi se află astfel în topul ţărilor europene la consumul de antibiotice. Datele sunt raportate anual de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO