Companii

ZF Live. Producătorul de mobilier Carel Woodworks a terminat anul trecut cu afaceri de aproape 4 mil. euro. Vlad Deac, marketing director şi partner: „În 2023, vrem să ne axăm şi pe piaţa locală, dar să intrăm şi pe pieţe noi precum cea americană.“

Vlad Deac, marketing director şi partner, Carel Woodworks: Am vrea să mai construim o hală în următorii doi ani unde să prelucrăm şi mai mult MDF furniruit. Avem teren suficient.

Vlad Deac, marketing director şi partner, Carel Woodworks: Am vrea să mai construim o hală în următorii doi ani unde să prelucrăm şi mai mult MDF furniruit. Avem teren suficient.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

02.02.2023, 18:00 163

Vlad Deac, marketing director şi partner în cadrul producătorului de mobilier Carel Woodworks, spune că anul 2022 a fost unul foarte bun pentru compania din Satu Mare, aceasta terminând anul cu afaceri de aproape 4 milioane de euro. Compania este specializată în mo­bilier care nu se montează - freestanding furniture, reali­zează mese de conferinţe, de birou, dar şi de dining, dar de doi ani a început să facă şi produse tapiţate.

„Anul trecut am avut multe proiecte, am făcut multe proiecte interesante, am lucrat mult la birouri, am lucrat mult la birouri, spaţii de coworking şi pentru WeWork, dar am încheiat şi alte parteneriate. Am avut multe pro­iecte interesante, am ter­mi­nat o clădire în Londra, un proiect mare. Pentru 2023, lucrăm la colecţii noi, vrem să le propunem designerilor. Vrem să ne axăm şi pe piaţa internă, dar şi pe pieţe noi aşa cum este cea americană“, a spus managerul în cadrul emisiunii de business ZF Live. Compania are circa 80 de angajaţi, cei mai mulţi din judeţ.

„Satu Mare are tra­diţie în producţia de mo­bilă, aveam demult şcoli de meserii, tâmplăria în Satu Mare era foarte cău­tată. Din păcate, nu se mai caută aşa mult. Acum această meserie este transmisă de cele mai multe ori din tată în fiu. Nu ştiu dacă pe viitor vor fi probleme din cauza acestui lucru. Sunt multe firme care aduc muncitori din străinătate. Noi încă nu am re­curs la aceste măsuri“.

Producătorul, deţinut de Elena Birtoc şi Carlos Za­morano, livrează peste 95% din producţie pe pieţe exter­ne, cei mai mulţi clienţi venind în urma târgurilor inter­naţionale la care compania a participat.

Carel Woodworks are patru hale de producţie şi un showroom la fabrică.

„Investim constant. Am vrea să mai construim o hală în următorii doi ani unde să prelucrăm şi mai mult MDF furniruit. Avem teren suficient. Am vrea să ne dezvoltăm mai mult şi linia de desfacere. Ne-am dori să avem pe viitor şi propriul showroom în Bucureşti. Încet încet am vrea să apărem şi în oraşele mari, în Capitală sau Cluj“, a declarat Vlad Deac.

Compania Carel Woodworks există pe piaţă de peste 20 de ani, iar pe lângă proiectele de birouri în care livrează mobilier pentru WeWork, compania din Satu Mare a vândut astfel de produse şi către Amazon, pentru birourile pe care compania de comerţ online le are în Dublin. Firma Carel Woodworks a luat naştere în 2001, iar acţionariatul este format din Elena Birtoc şi Carlos Zamorano, un investitor spaniol care a oferit şi expertiză tehnică la începuturile afacerii. Însă, Elena Birtoc spunea anterior că este şI o afacere de familie având în vedere că ea lucrează alături de cele trei surori ale sale, precum şi alături de fiica sa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO