Companii

ZF va premia pe 24 septembrie cele mai mari tranzacţii la cea de-a X-a ediţie a Galei Avocaţilor. Anul trecut au fost consemnate de jucătorii din domeniu circa 100 de tranzacţii cu o valoare totală estimată la 3-4 mld. euro

ZF va premia pe 24 septembrie cele mai mari tranzacţii la cea de-a X-a ediţie a Galei Avocaţilor. Anul trecut au fost consemnate de jucătorii din domeniu circa 100 de tranzacţii cu o valoare totală estimată la 3-4 mld. euro

ZF Gala Avocaţilor, care premiază case de avocatură care au intermediat cele mai mari tranzacţii din piaţă, a ajuns la cea de-a X a ediţie. Evenimentul din acest an, ce va avea loc pe 24 septembrie, va aduce în prim-plan oamenii care au stat în spatele unor deal-uri de zeci chiar sute de milioane de euro. Galerie foto

Autor: Cristina Roşca

20.09.2019, 00:05 228

Avocaţii şi casele de avocatură care au intermediat cele mai mari tranzacţii de anul trecut şi din prima parte a anului 2019, printre care tranzacţii de zeci sau sute de milioane de euro în domenii precum imobiliare, energie sau retail, vor fi premiate săptămâna viitoare de ZF în cadrul celei de a X-a ediţii a Galei Avocaţilor.

În perioada 2015 - 2018 casele locale de avocatură au avut mai mult de lucru ca urmare a revenirii economiei şi a creşterii interesului investitorilor pentru piaţa locală. Piaţa de fuziuni şi achiziţii şi-a revenit, astfel că avocaţii au asistat aceste mutări, fiind implicaţi în procesele de exit ale unora dintre cele mai mari fonduri de investiţii, precum şi în consolidările de portofolii sau în decizia de intrare pe piaţa locală a unora dintre cele mai importante nume din zona imobiliară, banking, retail sau energie. Antreprenorii s-au lăsat şi ei consiliaţi, fie că a fost vorba de o listare la bursă sau de o vânzare totală sau parţială. Doar anul trecut au fost consemnate de jucătorii din domeniu circa 100 de tranzacţii cu o valoare totală estimată la 3-4 mld. euro.

În ceea ce priveşte evoluţia pieţei în 2019, reprezentanţii fondurilor de investiţii şi specialiştii se aşteaptă la tranzacţii importante şi în acest an, în condiţiile în care există capital disponibil şi este un moment bun pentru vânzarea unor businessuri. În prima parte a anului s-au semnat câteva zeci de tranzacţii, dar multe mutări sunt aşteptate să se finalizeze pe final de 2019.

Avocaţii acestor companii sunt cei care au pus umărul la marile tranzacţii ce au mişcat pieţele, sunt litigatorii căliţi în instanţe locale, dar şi la curţile de arbitraj din Paris sau Washington, unde au fost tranşate mize uriaşe.

Piaţa avocaturii este una dintre puţinele din România unde lupta se dă în continuare în special între jucători locali, numele străine active putând fi numărate pe degete. Totuşi, piaţa trece printr-o serie de schimbări în contextul în care avocaţi crescuţi în „şcolile“ cu vechime se desprind din cadrul caselor vechi pentru a-şi deschide propriile firme. Astfel piaţa se diversifică, iar competiţia devine tot mai acerbă. Acest lucru trage în jos tarifele pe o piaţă în scădere.

 
 
AFACERI DE LA ZERO