Constructii & Imobiliare

Austriecii de la Quehenberger au închiriat 20.000 de metri pătraţi în parcul logistic cumpărat de CTP de la Prologis

Austriecii de la Quehenberger au închiriat 20.000 de...

Autor: Andreea Neferu

05.11.2015, 13:09 1937

Compania austriacă de transport şi logistică Quehenberger a închiriat spaţii de aproape 20.000 de metri pătraţi în proiectul logistic CTPark Bucharest West, cumpărat anul acesta de CTP, companie cu sediul în Olanda, de la americanii de la Prologis.

“Quehenberger este un partener tradiţional al CTP în Republica Cehă şi CTP este bucuros să extindă acest parteneriat şi în România. (…) Interesul nostru şi al chiriaşilor noştri continuă să crească pentru piaţa românească”, a spus Remon Vos, CEO al CTP.

Grupul a cumpărat anul acesta fostul parc logistic Prologis, cu o suprafaţă de 108.000 de metri pătraţi, precum şi un teren de 372.000 de metri pătraţi de teren pe care pot fi dezvoltate spaţii logistice. Prin contractul cu Quehenberger, CTPark Bucharest West ajunge la un grad de ocupare de 100%, printre ceilalţi clienţi din acest proiect logistic numărându-se Altex, Studio Moderna, Ekol sau Gefco.

Anul acesta, CTP a mai achiziţionat Mercury Logistics Park din Capitală (100.000 mp), parcul logistic Cefin Arad (90.000 mp), dar şi Deva Logistics Park, redenumit CTPark Deva (43.000 mp). În plus, CTP mai deţine şi 4.000 mp închiriabili în Turda, dar mai are şi terenuri pe care nu a construit nimic, potrivit ultimelor date. Valul de deal-uri semnate de CTP vine în contextul în care Remon Vos, CEO şi unul dintre fondatorii CTP, spunea anterior că grupul are 100 de milioane de euro pentru investiţii în România anul acesta şi că în trei ani vrea să ajungă să deţină circa 500.000 de metri pătraţi închiriabili pe plan local.

Stocul de spaţii logistice şi industriale din România se ridica la finalul anului trecut la 1,8 milioane de metri pătraţi, dintre care 53% în Bucureşti (950.000 de metri pătraţi).

CTP deţine în Europa Centrală proprietăţi industriale cu o suprafaţă închiriabilă de circa 3 milioane de metri pătraţi, obiectivul fiind creşterea portofoliului la 5 milioane de metri pătraţi până în 2020. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO