Constructii & Imobiliare

Austriecii de la Strabag au avut afaceri de 520 mil. lei în primele nouă luni, în scădere cu peste 50%

Austriecii de la Strabag au avut afaceri de 520 mil. lei...

Autor: Andreea Neferu

01.12.2014, 00:06 269
Grupul austriac Strabag, liderul constructorilor de pe piaţa locală, a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an o cifră de afaceri de 118 milioane de euro (520 de milioane de lei), în scădere cu 53% faţă de aceeaşi perioadă din 2013, potrivit unui raport publicat de austrieci.
 
Scăderea vine în con­tex­tul în care anul trecut aus­triecii au finalizat mai multe proiecte importante, printre care două tronsoane de autostradă cu o lungime de 57 de kilometri (Deva - Orăştie, respectiv Orăştie - Sibiu, lotul 1), ceea ce le-a asigurat încasări mai mari în 2013.
 
Pe de altă parte, perspectivele Strabag pentru perioada următoare sunt mai optimiste, având în vedere că portofoliul de comenzi al grupului în România a crescut în primele nouă luni cu 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 481 milioane de euro (2,116 miliarde de lei).
 
Austriecii au încheiat primele trei trimestre cu 1.294 de angajaţi, în scădere cu 16% faţă de acelaşi interval al anului trecut.
 
Strabag a fost anul trecut cel mai mare constructor de pe piaţa locală din perspectiva cifrei de afaceri. Astfel, Strabag a ajuns la un business de 1,422 miliarde de lei (322 de milioane de euro) în România, care a generat însă doar 2% din rulajul grupului la nivel internaţional în 2013.
 
Chiar dacă realizează şi o serie de proiecte private, cea mai importantă parte a lucrărilor pe care Strabag le execută în România sunt legate de infrastructură.
 
În ultima parte a anului 2010 Strabag a câştigat, alături de constructorul bucureştean Straco Grup, controlat de fraţii Alexandru şi Traian Horpos, un contract de aproape 760 milioane de lei (180 de milioane de euro) pentru construirea autostrăzii Deva - Orăştie. Cu o lungime de aproape 33 de kilometri, tronsonul a fost finalizat integral în prima parte a anului trecut.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO