Constructii & Imobiliare

Braşov: Investiţie de 11 mil. euro pentru construirea unui centru de afaceri

Braşov: Investiţie de 11 mil. euro pentru construirea...

Autor: Laurentiu Cotu

21.10.2014, 17:38 867

Primăria Braşov a demarat o investiţie de aproape 50 mil. lei (peste 11 mil. euro), TVA inclus, susţinută atât din fonduri europe cât şi din surse proprii, ce prespune construirea unui centru de afaceri, transfer tehnologic şi incubator de afaceri în zona Bartolomeu Nord, lângă campusul Universităţii Transilvania Genius. Lucrările de construcţie sunt executate de compania Integral din Buzău, pentru o perioadă de 16 luni.

’’Centrul de afaceri este o investiţie foarte importantă pentru a crea cât mai multe oportunităţi potenţialilor investitori şi implicit, locuri de muncă pentru braşoveni’’, a declarat George Scripcaru, primarul Braşovului.

Centrul de afaceri, transfer tehnologic şi incubator de afaceri va avea o suprafaţă construită de peste 4.000 mp şi va cuprinde 14 birouri de incubare, 6 laboratoare, săli de conferinţe, 3 săli de workshop, o sală pentru experimente-demonstraţii, ateliere de mentenanţă, platformă în aer liber pentru expoziţii, cafenea, restaurant, grupuri sanitare, iar pe terasa clădirii vor fi amplasate panouri solare. 

Compania Integral din Buzău, executantul acestor lucrări, este specializată în lucrări de construcţii, montaj şi instalaţii. Compania este condusă de Victor Vasilescu şi a avut anul trecut o cifră de afaceri de 34,4 mil. lei (7,7 mil. euro), cu un număr mediu de 169 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO