Constructii & Imobiliare

Business Magazin. Cum a ajuns Adrian Lupu să lucreze în domeniul imobiliar: Am visat să fiu preot, apoi fotbalist, am lucrat în vânzările directe dar acum sunt în real estate

Adrian Lupu, agent imobiliar: „În agenţie există nişte proceduri, un nivel de competiţie care te poate ajuta, ai un program poate ceva mai riguros, ai colegi de la care te poţi inspira, variante de colaborare mai rapidă, eventualul brand de agenţie. Pe de altă parte, ca independent ai posibilitate de câştiguri mult mai mari. Responsabilitatea e maximă, nu ai pe cine da vina. Sunt şi costuri ceva mai mari de operare faţă de varianta de lucru în agenţie. Dar şi flexibilitate maximă la program, care totuşi nu e neapărat de bine pentru cei dezorganizaţi.“

Autor: Andra Stroe

25.02.2024, 20:01 1095

În copilărie, Adrian Lupu visa să devină preot, iar apoi, la fel ca mulţi alţi băieţi, şi-a dorit să ajungă fotbalist. Traiectoria aleasă după facultate, aceea a vânzărilor directe, l-a adus însă într-un alt domeniu, al imobiliarelor. Cu ce plusuri şi minusuri vine, din experienţa sa, rolul de agent imobiliar şi cum te poţi pregăti pentru a atinge succesul în această meserie?

Printre cele mai frumoase aspecte ale meseriei de agent imobiliar se numără diversitatea oamenilor şi a situaţiilor cu care intri în contact, faptul că te poţi conecta cu profesionişti din multe domenii de activitate conexe şi că ai posibilitatea de a ajuta persoane fizice/juridice să-şi rezolve anumite nevoi esenţiale pentru ei (achiziţie, vânzare, închiriere, investiţie etc.) legând prietenii frumoase şi fiind şi foarte bine plătit pentru acest serviciu, posibilitatea transformării pe parcurs din agent imobiliar în investitor, prin cunoaşterea pieţei şi a oportunităţilor care apar la un moment dat, dar şi miza psihologică mare prin valorile mari cu care lucrezi, care vine la pachet cu satisfacţii pe măsură, alături de libertatea de timp şi posibil şi financiară pentru cei care fac paşii corecţi în această meserie”, descrie Adrian Lupu o serie de avantaje ale breslei pe care a ales-o şi din care fac parte, la nivel naţional, circa 10.000  de agenţi imobiliari, potrivit datelor Storia.

Pe de altă parte, din rândul provocărilor, aminteşte de probabilitatea de a prelua emoţiile clienţilor sau de a consuma foarte mult timp pentru situaţii care nu se materializează, faptul că activitatea de agent imobiliar încă nu e reglementată, oricine putându-se erija într-un agent imobiliar, care nu face decât să afecteze imaginea agenţilor profesionişti, faptul că libertatea de timp vine şi cu necesitatea de a lucra în anumite zile sau intervale în care cei mai mulţi oameni sunt liberi, căci majoritatea pot face vizionări seara sau în weekenduri şi sărbători legale, atunci pot veni la negocieri, merge la bancă sau notar.

Pe lista de calităţi pe care, în opinia sa, un bun agent imobiliar ar trebui să le aibă, Adrian Lupu include, printre altele, profesionalismul, onestitatea, transparenţa, abilităţile bune de comunicare, o bună conexiune cu cât mai mulţi colegi de breaslă şi colaboratori din domeniile conexe din piaţă, empatia, un nivel ridicat de cunoaştere a pieţei şi a modificărilor legislative, flexibilitatea şi adaptabilitatea la comportamente umane şi situaţii şi instruirea de specialitate. Consideră că trebuie să fii, totodată, un negociator de top şi un fin psiholog.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO