Constructii & Imobiliare

Clădirea de birouri UBC 3 din cadrul proiectului Palas Iaşi, dezvoltat de grupul Iulius, atrage un nou chiriaş, V7 Startup Studio, care va deschide în T2/2024 un spaţiu de lucru destinat comunităţii de business

Autor: Cristina Bellu

19.01.2024, 12:00 1180

Clădirea de spaţii office United Business Center 3 (UBC) din cadrul ansamblului Palas, dezvoltat de grupul IULIUS, va avea, începând cu al doilea trimestru din acestui an, un spaţiu de coworking dedicat comunităţii de business din Iaşi.

Conceptul este dezvoltat de V7 Startup Studio, prezent cu un spaţiu de lucru şi în centrul Bucureştiului, şi care oferă specialiştilor din diferite domenii posibilitatea desfăşurării activităţii într-un mediu de lucru modern, spun oficialii Palas.

Potrivit acestora, hub-ul va avea iniţial o suprafaţă de aproximativ 800 mp, cu extindere la 2.000 mp până la sfârşitul anului viitor.

„Ne dorim, alături de partenerii de la V7 Startup Studio, să găzduim aici cele mai inovatoare şi creative companii şi startup-uri din Iaşi. Însă, spaţiul va fi dedicat şi persoanelor care îşi doresc să lucreze remote sau să îşi găsească inspiraţia alături de alţi membri activi din comunitate’’, spune Ionuţ Pavel, Manager United Business Center.

V7 Startup Studio este destinat echipelor mici şi medii, dar şi freelancerilor. Proiectul este structurat pentru a acomoda 90 de birouri, atât în zona open space, cât şi în spaţii private, complet utilate şi amenajate. Spaţiul mai include săli de întâlniri, sală de evenimente corporate, zone de relaxare cu expoziţii de artă permanente şi temporare, zonă open space pentru întâlniri informale, bibliotecă, bucătărie de tip cafenea, zona de printing şi papetărie.

Compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, prin Eduard Turcoman, Director Office Agency a intermediat tranzacţia de închiriere a spaţiului, aceasta fiind a doua locaţie pe care V7 Startup Studio o deschide în Romania dupa cea din Bucureşti.

 

„Iaşul nu numai că este unul dintre cele mai frumoase oraşe din România, dar înregistrează o importantă creştere economică şi o dezvoltare continuă a infrastructurii de business, în special în IT şi industriile conexe. Sigur, aceste premise, dar şi faptul că putem să ne deschidem aici prima locaţie din afara Bucureştiului, alături de un partener (n.r. United Business Center) care a dovedit constantă inovaţie în domeniul său de activitate şi care ne poate oferi nu numai cea mai bună poziţionare, în inima oraşului, dar şi oportunitatea să aducem valoare mediului de afaceri, au contat în luarea deciziei de a ne extinde la Iaşi’’, a spus Miriam Constantin, owner V7 Startup Studio.

Reţeaua naţională de birouri premium United Business Center, dezvoltată de grupul IULIUS, include 15 clădiri de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de peste 242.000 mp, aflate în proiectele de regenerare urbană din Iaşi (8 clădiri - 75.600 mp), Timişoara (4 clădiri - 82.000 mp) şi Cluj-Napoca (3 clădiri -28.000 mp). De asemenea, Iulius a dezvoltat în vecinătatea ansamblului mixed-use Palas, proiectul Palas Campus (54.000 mp office şi 6.000 mp retail), cea mai mare clădire de birouri clasa A din ţară, care a fost inaugurată în 2023.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO