Constructii & Imobiliare

Conferinţa ZF Birouri & Rezidenţial 2020. Mădălina Cojocaru, Partner Office Agency Cushman & Wakefield Echinox: Cererea de spaţii de birouri a fost în scădere faţă de primul trimestru, însă livrările de spaţii noi au mers foarte bine

Conferinţa ZF Birouri & Rezidenţial 2020. Mădălina...

Autor: Ramona Cornea

24.09.2020, 12:20 109

Mădălina Cojocaru, Partner Office Agency Cushman & Wakefield Echinox, afirmă că cererea de spaţii de birouri a fost în scădere faţă de primul trimestru, însă livrările de spaţii noi au mers foarte bine.

”Situaţia pe care o trăim este globală, deci nu există diferenţe majore între ce am făcut noi şi concurenţii noştri. Cererea a fost în scădere faţă de primul trimestru, însă livrările de spaţii noi au mers foarte bine. Am avut foarte multe discuţii despre reorganizare a ofertei comerciale. Am avut şi achiziţii de spaţii noi, dar cel mai mult s-a pus accentul pe reînnoire a contractelor, fapt ce a atras şi anumite negocieri. Flexibilitatea s-a referit aici la condiţiile de reamenajare a spaţiilor pentru că în momentul de faţă chiriaşii sunt conservatori. Chiria medie nu a scăzut, ba chiar pe alocuri chiar a crescut”, a declarat Mădălina Cojocaru în cadrul conferinţei ZF Birouri & Rezidenţial 2020.

Ce a mai declarat Mădălina Cojocaru în cadrul conferinţei:

·       Spaţiile de birouri subînchiriate nu au apărut încă, noi am primit un număr foarte mic, până în cinci cereri de subînchiriere pentru că companiile, angajatorii, nu s-au întors la birouri, sunt doar în proporţie de 20% - 30%.

·       Densitatea este în scădere, distanţarea între birouri va fi mult mai mare.

·       Cel mai mare val al reîntoarcerii la birouri va fi în prima parte a anului 2021 şi atunci vom avea cifre mult mai clare. Acum suntem doar în faza predicţiilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO