Constructii & Imobiliare

Constructorul german Geiger, care semnează execuţia unui segment din autostrada A3, estimează afaceri de peste 85 mil. euro la nivelul operaţiunilor din România, în creştere cu aproape 25% an/an

Constructorul german Geiger, care semnează execuţia...

Autor: Cristina Bellu

04.10.2023, 10:20 17322

Constructorul Geiger, cu acţionariat german, estimează afaceri în creştere cu 20-25% anul acesta, la nivelul operaţiunilor din România, după ce în 2022 a raportat venituri de 70 mil. euro, plus 31% an/an.

Compania, responsabilă de execuţia unui segment din Cheţani-Câmpia Turzii al autostrăzii A3, deţine cinci sucursale în Mureş, Sibiu, Iaşi, Braşov şi Bucureşti, în care activează peste 650 de angajaţi, iar recent a achiziţionat firma Consal din Braşov, cu scopul de a-şi extinde zona de acţiune din judeţ.

Portofoliul Geiger mai cuprinde reabilitarea podului de peste Dunăre, din Ovidiu, jud. Constanţa, care traversează canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari, refacerea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare din Mediaş, reabilitarea unui corp de clădire a Universităţii Lucian Blaga, din Sibiu şi modernizarea unor străzi din municipiul Sf. Gheorghe.

Ȋn paralel, compania execută lucrări de construcţii la cheie pentru clienţi privaţi, din industrii precum automotive, materiale şi utilaje de construcţii.

”Primele proiecte în domeniul construcţiilor de drumuri au fost realizate cu mai mult de 25 de ani în urmă, în zona Transilvaniei. Ȋntre timp, ne-am extins atât portofoliul, cât şi aria de acţiune. Pe lângă drumuri şi autostrăzi, ne-am specializat ȋn construcţia şi reabilitarea de poduri, am ȋnfiinţat un departament de construcţii la cheie, care execută proiecte precum clădiri de birouri şi industriale, parcări sub şi supraterane sau construirea de şcoli, pentru clienţi privaţi şi autorităţi publice. Executăm, de asemenea, lucrări de mediu (construcţia şi închiderea de gropi ecologice sau asanarea de situri contaminate),  vânzare de agregate, betoane şi mixturi asfaltice”, explică Lorand Fabian, General Manager Geiger România.

Grupul este un jucător important şi pe piaţa regională a resurselor minerale şi a agregatelor, pe care le foloseşte atât pentru proiectele proprii, cât şi în calitate de furnizor pentru clienţi privaţi.

Compania deţine mai multe balastiere în judeţele Sibiu şi Mureş, două staţii de betoane în Cristeşti şi Petelea, jud. Mureş şi staţii de asfalt în Sibiu, Cristeşti (Mureş), Făgăraş (jud. Braşov) şi Leţcani (jud. Iaşi)

Wilhelm Geiger a înfiinţat o afacere cu lemn şi o companie de transport în Oberstdorf (Landul Bavaria), în 1923, iar un secol mai târziu, compania sa a ajuns la 100 de locaţii, 3.500 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de aproximativ 800 de milioane de euro.

În ultimii 100 de ani, serviciile grupului s-au diversificat de la activitatea iniţială de comerţ şi transport de material lemnos,  la construcţii de infrastructură, tehnologii de mediu, vânzare de agregate şi construcţii la cheie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO