Constructii & Imobiliare

CTP ia în calcul achiziţia portofoliului logistic al Globalworth într-o tranzacţie estimată la 275 mil. euro

CTP ia în calcul achiziţia portofoliului logistic al...

Autor: Bogdan Alecu

28.02.2024, 00:07 1102

Remon Vos, CEO şi fondator al CTP, cel mai mare proprietar şi dezvoltator de spaţii logistice şi industriale în funcţie de suprafaţa închiriabilă brută (GLA), ia în calcul achiziţia portofoliului de industrial al Globalworth, intrând în cursa în care până acum se aflau doar sud-africanii de la Fortress, potrivit unor surse din piaţa imobiliară.

Industrialul reprezintă 19% din valoarea porto­foliului Globalworth din România. În total, Globalworth are zece investiţii în domeniu, cu 16 proprietăţi şi 391.200 mp suprafaţă închiriabilă. Portofoliul are, potrivit celui mai nou raport al companiei, o valoare de 274,5 mil. euro. Portofo­liul de industrial are o rată de ocu­pare de 90,4% la nivel de iunie 2023. De partea cealaltă, CTP are 2,6 mil. mp de centre industriale şi logistice. Până acum, favorit în cadrul tranzacţiei era fondul de investiţii sud-african Fortress, care se află şi în spatele NEPI-Rockcastle.

Piaţa achiziţiilor de proiecte industriale a fost domi­nată în ultimii ani de CTP, cel mai mare dezvoltator şi proprietar de spaţii logistice şi industriale din România şi Europa Continentală, cu un total de 2,5 mil. mp suprafaţă închiriabilă. CTP a cumpărat în 2021 o serie de proiecte industriale de la Zacaria, cu un total de 110.000 mp, depo­zi­tele FM Logistic de aproape 100.000 mp, proiectul Mobexpert de la Târgu-Mureş şi cel de lângă Bucureşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO