Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul HILS Development plafonează TVA-ul la 5% pentru apartamentele de până la 120.000 de euro din portofoliu, în primul trimestru din 2024

Dezvoltatorul HILS Development plafonează TVA-ul la 5%...

Autor: Cristina Bellu

04.01.2024, 14:10 5722

HILS Development, compania de dezvoltări imobiliare fondată de antreprenorul Ionuţ Negoiţă, anunţă că va menţine cota de TVA nemajorată, de 5%, în primul trimestru din acest an, pentru locuinţele cu o valoare de până la 120.000 de euro, diferenţa de până la 9% fiind suportată de către companie, prin discount aplicat la preţul cu TVA inclus.

Astfel, în perioada 15 ianuarie - 31 martie, toate apartamentele din proiectele HILS Development ce intră sub incidenţa măsurii de creştere a TVA vor avea un cost neschimbat faţă de cel din 2023.

“În contextul în care noile măsuri fiscale impactează accesul oamenilor la locuinţe, am decis să absorbim acest impact aplicând o reducere diferenţiată la preţul cu TVA inclus al apartamentelor, astfel încât clienţii să nu resimtă deloc creşterea TVA impusă.”, spune Ionuţ Negoiţă, fondator şi CEO HILS Development.

Printre proiectele lansate de HILS Development se află ansamblurile HILS Pallady, HILS Brauner şi HILS Splai, care găzduiesc o comunitate de peste 6.000 de locuitori. La finalul anului trecut dezvoltatorul a lansat HILS Republica, un amplu proiect de regenerare urbană care urmează să fie construit pe fosta platformă industrială Faur-Republica şi care va cuprinde 5.000 de locuinţe şi peste 50.000mp de parcuri şi spaţii verzi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO