Constructii & Imobiliare

Firma internaţională de avocatură CMS a asistat grupul britanic M Core în achiziţia de 219 mil. euro a 25 de parcuri de retail gestionate de Mitiska REIM în România

Roxana Frăţilă, Partener şi Horea Popescu, Managing Partner CMS România

Roxana Frăţilă, Partener şi Horea Popescu, Managing Partner CMS România

Autor: Cristina Bellu

07.12.2023, 11:28 215

Societatea internaţională de avocatură CMS a asistat L&C Properties, parte a M Core, unul dintre cei mai mari deţinători de proprietăţi comerciale din Marea Britanie, cu un portofoliu combinat de active de peste 6 miliarde de euro, cu privire la achiziţia a 25 de parcuri de retail, în valoare de aproape 219 milioane de euro, gestionate de Mitiska REIM în România.

Tranzacţia marchează totodată şi intrarea pe piaţa locală pentru M Core.

CMS a oferit consultanţă în toate aspectele legate de aceasta tranzacţie, incluzând, dar fără a se limita la due diligence asupra întregului portofoliu achiziţionat, negocierea şi finalizarea întregii documentaţii de achiziţie, precum şi în legătură cu obţinerea tuturor aprobărilor necesare pentru finalizarea tranzacţiei.

Echipa multidisciplinară a CMS a fost coordonată de Horea Popescu (Corporate M&A), Roxana Frăţilă (Real Estate) şi Mircea Moraru, cu sprijinul valoros al Alinei Tihan şi al echipei extinse din care au făcut parte peste10 avocaţi din echipele de Corporate M&A, Real Estate, Comercial, Litigii, Tax şi Banking.

"Este o evoluţie aşteptată, şi reprezintă una dintre cele mai mari tranzacţie din ultimii ani pentru această clasă de active", spune Horea Popescu, Managing Partner CMS România şi coordonatorul departamentului Corporate M&A din CEE.

Roxana Frăţilă, Partener şi coordonator al departamentului de  Real Estate & Construction la CMS România, consideră că tranzacţia este semnificativă nu doar din perspectiva volumului mare de proprietăţi achiziţionate şi a valorii, dar şi a gradului ridicat de complexitate, implicând negocieri susţinute pe parcursul mai multor luni.

"Suntem încrezători că vom mai vedea noi tranzacţii similare şi în viitorul apropiat, bazându-ne pe capacitatea pieţei locale de a crea proiecte credibile si atractive pentru noii investitori."

Obiectul tranzacţiei reprezintă  unul dintre cele mai mari portofolii de parcuri de retail din România, deţinute de un singur operator, cu o suprafaţă totală de retail de peste 132.000 de metri pătraţi, în 24 de oraşe. Printre parcurile de retail din portofoliu se numără şi Shopping Park Pipera Plaza şi Shopping Park Mediaş.

L&C Properties operează în locaţii cheie din Marea Britanie, Germania, Polonia şi acum România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO