Constructii & Imobiliare

Irlandezii de la CRH confirmă că vor să cumpere fabricile giganţilor Holcim şi Lafarge. “Nu ştim încă dacă discuţiile se vor concretiza într-o tranzacţie”

Irlandezii de la CRH confirmă că vor să cumpere...

Autor: Andreea Neferu

23.01.2015, 10:47 398

Irlandezii de la CRH, care în România deţin producătorii de materiale de construcţii Elpreco şi Ferrobeton, au confirmat că poartă discuţii pentru preluarea activelor scoase la vânzare de giganţii din industria cimentului Holcim şi Lafarge, după ce presa străină a arătat că grupul cu sediul la Dublin a depus cea mai mare ofertă pentru acestea, de circa 6 miliarde de euro.

“Nu există nicio certitudine că aceste discuţii se vor concretiza într-o tranzacţie, dar dacă totuşi această preluare se va întâmpla, este foarte probabil ca aceasta să fie finanţată printr-un mix de cash, credite dar şi plasamente private (metodă de finanţare care nu implică neapărat o listare la bursă - n.red.)”, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul irlandezilor de la CRH.

Holcim şi Lafarge încă poartă negocieri cu grupurile care au depus oferte pentru achiziţia activelor, printre aceştia numărându-se şi fondul de investiţii CVC Capital Partners, proprietarul Formulei 1. CVC a mai avut active şi în România, fondul de investiţii deţinând compania StarBev, proprietarul fabricii Bergenbier,  până în 2012, când a vândut-o gigantului Canadian Molson Coors. De asemenea, unul dintre grupurile care au depus oferte pentru activele Holcim şi Lafarge este Blackstone, unul dintre cele mai puternice şi influente fonduri de investiţii din lume. Blackstone nu are deţineri în România, potrivit informaţiilor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO