Business Construct

Megafuziunea Lafarge-Holcim este gata până la jumătatea anului

Megafuziunea Lafarge-Holcim este gata până la...

Autor: Andreea Neferu

14.01.2015, 00:05 334
Fuziunea dintre giganţii cimentului Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia), cea mai importantă tranzacţie din industria materialelor de construcţii în ultimii 20 de ani, ar urma să se concretizeze până la finalul primului semestru al acestui an, atât pe plan internaţional, cât şi la nivel local.
 
Deocamdată însă nu a fost făcut un anunţ clar cu privire la numele celor interesaţi să cumpere activele Lafarge din România, evaluate de ZF la circa 300-500 de milioane de euro. „Nu putem comenta pe tema proceselor de vânzare, care se află în derulare. Totuşi, putem confirma că fuziunea planificată este aşteptată să se încheie în primul se­mes­tru al lui 2015. Lafarge şi Holcim continuă să poarte ne­gocieri cu potenţiali cum­pă­rători pentru acti­vele scoase la vân­zare în Europa, care va trebui însă să fie preaprobaţi de Co­misia Europeană”, a declarat pentru ZF Sabine Was­quez, direc­tor ad­junct pe relaţii cu presa în cadrul grupului La­farge.
 
La rândul său, Pe­ter Stopfer, purtător de cu­vânt al grupului Hol­cim, a arătat că tran­zac­ţia se va finaliza în prima jumătate a lui 2015. „În prezent aş­tep­­tăm ofertele fina­le. Am primit peste 100 de sem­nale de interes din toată lumea cu privire la activele scoase la vân­­zare”, a arătat Stopfer pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO