Constructii & Imobiliare

Tranzacţia cu Europrefabricate a săltat afacerile Somaco cu 40%

Tranzacţia cu Europrefabricate a săltat afacerile...

Autor: Andreea Neferu

16.02.2015, 00:06 553
Grupul Somaco, cu activităţi pe piaţa materialelor de construcţii, a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 36,4 milioane de euro (162 milioane de lei), în creştere cu peste 40% faţă de 2013, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor oferite de producător şi a celor de la Ministerul de Finanţe.
 
„Creşterea se datorează extinderii capaci­tă­ţilor de pro­ducţie. La mijlocul anului 2014 gru­pul de firme Somaco a achiziţionat două noi unităţi de producţie pentru prefabricate din beton, fapt care ne-a permis să abordăm pro­iec­te mari, care necesită viteză de livrare“, spune Gabriel Colobaţiu, directorul general al So­­maco, producător controlat de fondul sue­dez de investiţii Oresa Ventures. Compania a cumpărat anul trecut două fabrici ale Euro­pre­fabricate, care producea ele­mente pre­fabricate din beton la Timişoara şi Târgovişte. In­vestiţia în achiziţia celor două unităţi de pro­duc­ţie s-a ridicat la 8 milioane de euro, fiind asigurată de Oresa Ven­tures atât prin contribuţie directă, cât şi prin împru­muturi bancare.
 
„Mai multe segmente din portofoliul nos­tru au înregistrat în 2014 creşteri semni­ficative faţă de anul precedent, în special segmentul in­ves­­tiţiilor private în facilităţi de producţie, lo­gistică şi retail, unde am livrat soluţii de struc­turi din elemente prefabricate din beton la cheie“, afirmă Colobaţiu.
 
Grupul reuneşte companiile Somaco Grup Prefa­bricate, Somaco Structuri Prefa­bri­ca­­te şi Somaco Antrepriză şi ar putea depăşi a­nul acesta un rulaj de 40 de milioane de euro (circ­a 180 de milioane de lei), potrivit cal­cu­le­lor ZF făcute pe baza estimărilor Somaco pentru 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO