Constructii & Imobiliare

Veolia România a semnat pentru prelungirea contractului de concesiune pentru serviciile de apă şi canalizare din Otopeni până în 2045. Compania va investi peste 13 mil. euro în extinderea şi modernizarea staţiei de epurare şi a reţelelor de alimentare cu apă din oraş

Veolia România a semnat pentru prelungirea contractului...

Autor: Cristina Bellu

23.01.2024, 17:09 137

Veolia România Soluţii Integrate (VRSI), companie membră a Veolia Romania şi furnizor de servicii de exploatare, întreţinere şi management a sistemelor de apă, canalizare şi energie termică, a semnat actul adiţional care prevede prelungirea contractului de concesiune până în 2045 privind serviciile de apă şi canalizare din Otopeni.

Prin extinderea contractului, Veolia România Soluţii Integrate urmează să  investească 13,7 milioane de euro, în următorii 8 ani, în extinderea şi modernizarea staţiei de epurare, precum şi a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare.

"Investiţia de 13,7 milioane de euro reflectă determinarea noastră de a aduce beneficii durabile comunităţii din Oraşul Otopeni”, spune Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

Potrivit acestuia, lucrările privind extinderea şi modernizarea staţiei de epurare urmează să fie demarate în cea de-a doua parte a anului 2024, finalizarea investiţiei, de aproximativ 6,7 mil. euro, fiind estimată pentru anul 2027.

Veolia Romania Soluţii Integrate (VRSI) este o companie membră a Veolia România şi asigură servicii de exploatare, întreţinere şi management a sistemelor, echipamentelor şi instalaţiilor de apă şi canalizare pentru centre comerciale, instituţii de cercetări, dar şi pentru Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti. Totodată, VRSI este operator al serviciului public de alimentare cu apă pentru oraşul Chitila, din 2016, pentru o perioadă contractuală de 10 de ani, pentru oraşul Popeşti-Leordeni din anul 2019, pentru o perioadă de 29 de ani, dar şi pentru comuna Chiajna din anul 2022, pentru o perioadă contractuală de 19 ani. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO