Eveniment

2.000 de români au cumpărat bilete la Jocurile Olimpice din Londra. Cel mai scump pachet: 6.000 de lire sterline, cu transport, cazare la 5 stele şi intrare la mai multe competiţii

2.000 de români au cumpărat bilete la Jocurile Olimpice din Londra. Cel mai scump pachet: 6.000 de lire sterline, cu transport, cazare la 5 stele şi intrare la mai multe competiţii

România a câştigat cele mai multe medalii la olimpiade prin echipele de gimnastică. În acest an tânăra speranţă la această disciplină este Larisa Iordache

Autor: Mirabela Tiron

31.07.2012, 00:07 627

Agenţiile de turism Eurotravel şi Invitation România, desemnate distri­buitori de bilete la Jocurile Olimpice din Londra, au vândut în total 2.000 de bilete pe piaţa locală pentru competiţiile care vor avea loc până pe 12 august.

Preţul biletelor a variat între 30 de lire sterline (38 euro) şi 1.200 de lire ster­line (1.500 euro) pentru ceremonia de deschidere, potrivit celor două agen­ţii locale.

"Am rezervat biletele pentru Jo­curile Olimpice din Londra cu aproape doi ani în urmă. În total am luat 2.000 de bilete, iar până acum am vândut 90% din acestea. După ce România a câştigat sâmbătă prima medalie (de argint la judo - n. red.) s-a simţit o creştere a cererii pentru bilete. Deşi am pregătit şi pachete cu transport asigurat şi cazare, cei mai mulţi români au cumpărat doar biletul", a declarat Radu Milcu, repre­zen­tantul agenţiei de turism Eurotravel, cu afaceri de 11 milioane de lei (2,4 mil. euro) anul trecut.

Eurotravel este una dintre cele două companii locale distribuitoare de bilete la Jocurile Olimpice de la Londra desemnate de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, potrivit datelor de pe site-ul comitetului.

Agenţia a reuşit să vândă şi câteva pachete, ce au inclus, pe lângă biletul de avion, zborul dus-întors cu Tarom şi cazare la hoteluri de patru şi cinci stele pentru 3 nopţi.

"Cel mai scump pachet s-a vândut cu 6.000 de lire sterline (7.600 de euro) şi a inclus bilet la ceremonia de des­chidere şi la alte 2 competiţii, transport cu avionul şi trei nopţi de cazare la un hotel de cinci stele", a spus Milcu.

Preţurile la cazare în Londra au explodat în această perioadă.

Tariful de rezervare al unei camere dintr-un hotel de cinci stele din Londra a ajuns şi la 2.000 de lei (435 euro) pe noapte (de trei ori mai mare decât al unei camere la un hotel de cinci stele din Capitală), în timp ce o cameră dintr-un hotel de patru stele se rezervă cu 900-1.000 de lei pe noapte (217 euro), după cum arată datele de pe site-ul internaţional de rezervări booking.com, pentru perioada 6-7 august. La Jocurile Olimpice de anul acesta sunt aşteptaţi 10.000 de sportivi din 204 de ţări. Ţara noastră va fi reprezentată de 103 sportivi.

"Românii şi-au cumpărat bilete ca să vadă în special echipa feminină şi masculină de la gimnastică, sportivii care concurează la probele de înot şi pe cei de atletism", a spus Radu Milcu de la Eurotravel.

Până acum România a câştigat trei medalii, una de aur şi două de argint. Prima medalie de argint a fost adusă României de către Alina Dumitru, campiona olimpică la judo, iar cea de-a doua, de aur, a fost câştigată ieri de Alin Mol­doveanu la proba de puşcă aer comprimat 10 metri din cadrul com­petiţiei de tir. Corina Căprioriu a câşti­gat ieri medalia de argint în finala olimpică a categoriei 57 de kilograme la judo.

"Din păcate, agenţiile autorizate trebuie să facă rezervarea la biletele de la jocurile olimpice cu un an jumate-doi înainte de olimpiadă. Competiţiile la care noi cumpărăm bilete se aleg în funcţie de evoluţia sportivilor de la olimpiada anterioară.

De exemplu, dacă echipa de polo a României s-a calificat acum în finale este cerere mare pentru bilete, dar noi nu vom avea bilete de pus în vânzare pentru că rezultatele la această probă erau altele în 2008", spune Gheorghe Fodoreanu, proprie­tarul agenţiei de turism Invitation Ro­mânia, una dintre cele două agenţii desemnate de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român ca distribuitoare de bilete.

Agenţia pe care o conduce a vândut 200 de bilete la Jocurile Olim­pice de la Londra.

Fodoreanu a mai precizat că antici­parea cererii este un impediment, pentru că biletele pentru aceste jocuri olim­pice au fost rezervate după po­tenţialul sportiv pe care l-a avut echipa României la ediţia anterioară a jocurilor.

În 2008, la jocurile din Beijing, românii au luat 8 medalii (4 de aur, 1 de argint şi 3 de bronz), performanţă care a pus România pe locul 26 în clasamentul pe medalii.

Românii nu s-au înghesuit atunci să cumpere bilete la aceste jocuri din cauza distanţei prea mari.

Dacă acum cei pasionaţi de sporturi au ales să îşi cumpere bilete la Jocurile Olimpice, oamenii de afaceri români au evitat să facă rezervări pentru călătorii pe perioada jocurilor din cauza aglo­meraţiei, potrivit declaraţiilor anterioare ale lui Emil Delibashev, şeful British Airways pe România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO