Eveniment

Încă 3 mld. euro care să stea degeaba în conturile Băncii Naţionale: Comisia Europeană a aprobat tranşa a doua din PNRR. România va avea în conturi 9 mld. euro din cele 27 mld. euro din PNRR, dar a cheltuit până acum numai 0,34 mld. euro

Foto: 123rf.com

Foto: 123rf.com

Autor: Răzvan Botea

28.06.2023, 00:06 680

Este a doua cerere de plată aprobată pentru România, fiind una dintre cele mai avansate ţări în ceea ce priveşte primirea banilor La cheltuirea lor însă sunt problemele.

Comisia Europeană a aprobat plata tranşei a doua din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de circa 3 mld. euro, bani care vor fi viraţi în septembrie în conturile României. Este a doua plată, în afară de prefinanţare. România va avea astfel în conturi aproape 9 mld. euro, bani exclusiv pentru investiţii.

„După examinarea dovezilor furnizate de autorităţile române, Co­mi­­sia a considerat că 47 de jaloane şi 2 ţinte din tota­lul de 49 de jaloane şi 2 ţin­te au fost atinse în mod satisfă­cător. Cele 47 de ja­loane şi 2 ţinte care au fost atinse în mod sa­tisfă­cător demon­strea­ză pro­gre­sele realizate de Ro­mâ­nia în ceea ce pri­veşte punerea în aplicare a planului de redresare şi re­zilienţă“, au transmis reprezentanţii Comisiei Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO