Eveniment

50 de copii blocaţi în Salina Slănic Prahova. În consiliul de administraţie al companiei a fost numit în aprilie 2011 Cezar Florin Bulacu, fiul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea

Autor: Mediafax

03.06.2011, 14:49 3123

Aproximativ 50 de copiii dinGalaţi au rămas blocaţi în Salina Slănic Prahova, vineri, după celiftul s-a defectat, reprezentanţii ISU Prahova afirmând că la oratransmiterii acestei ştiri echipele de intervenţie reuşiseră sărepare liftul, astfel încât copiii au început să iasă dinsubteran.

Purtătorul de cuvânt al ISUPrahova, Marina Dinu, a declarat că un grup de 50 de copii dinGalaţi a rămas blocat în salină după ce liftul s-adefectat.

Ea a susţinut că instalaţia arămas blocată timp de aproximativ 20 de minute, iar la oratransmiterii acestei ştiri liftul era funcţional.

La faţa locului, au ajuns douăechipeje SMURD de la ISU şi mai multe ambulanţe, însă potrivitsursei citate nu a fost necesară intervenţia acestora, copii fiindscoşi la suprafaţă fără probleme.

Reprezentantul ISU a mai susţinutcă programul de vizitare a salinei, aflată la o adâncime deaproximativ 200 de metri, a fost reluat în condiţiinormale.

Salina de la Slănic Prahova esteadministrată de Societatea Naţională a Sării şi are o adâncime de208 metri, a declarat corespondentului MEDIAFAX primarul oraşuluiSlănic, Daneluş Costea.

Potrivit site-ului SNS, salina dela Slănic, care este una dintre cele mai cunoscute destinaţiituristice ale judeţului Prahova, are în componenţă trei exploatări,respectiv Mina Unirea, deschisă pentru vizitare, Mina Mihai,folosită pentru concursuri sportive şi Mina Carol, care acum esteînchisă.

Cei 50 de copii au rămas blocaţiîn Mina Unirea, la peste 200 de metri adâncime.

Salina este deschisă vizitatorilorde marţi până vineri, între orele 9.00 şi 16.00, precum şi înweek-end.

În consiliul de administraţie al companiei a fost numit înaprilie 2011 Cezar Florin Bulacu, tânăr de 27 de ani, absolvent alUniversităţii Lucian Blaga, din Sibiu. El este fiul lui RomulusBulacu, vicepreşedintele PDL al Consiliului Judeţean Vâlcea,conform ziarului jurnalvâlcean.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO