Eveniment

A doua tranşă de bani din PNRR a venit: România a primit astăzi de la Comisia Europeană 2,76 miliarde de euro

A doua tranşă de bani din PNRR a venit: România a...

Autor: Mediafax

29.09.2023, 16:38 2333

România a primit vineri de la Comisia Europeană cele 2,76 miliarde de euro, sub formă de granturi şi împrumuturi, reprezentând tranşa a doua din banii atraşi prin mecanismul european de redresare şi rezilienţă, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a spus, pe pagina sa de Facebook, că România a primit de la Comisia Europeană, vineri, cele 2,76 miliarde de euro, sub formă de granturi şi împrumuturi, reprezentând tranşa a doua din banii pe care îi putem atrage prin mecanismul european de redresare şi rezilienţă.

„Eforturile noastre nu se opresc aici. Avem responsabilitatea de a gestiona eficient şi transparent banii aceştia, destinaţi unor reforme-cheie pentru tranziţia verde şi digitală a României. În acelaşi timp, ne concentrăm şi pe finalizarea tuturor jaloanelor şi ţintelor aferente celei de-a treia cereri de plată. Cu cât o vom transmite mai repede, cu atât ne cresc şansele ca ea să intre mai repede în analiza Comisiei Europene şi să beneficiem de o nouă tranşă din banii prin PNRR”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a anunţat că, alături de prefinanţare şi prima tranşă din PNRR, România a beneficiat până acum cumulat de plăţi de aproape 10 miliarde de euro, din cadrul acestui instrument.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO