Eveniment

A murit un mare economist al României: Constantin Ionete, fost membru al Consiliului de Administraţie al BNR

Autor: Andreea Mioara Neferu

08.08.2011, 11:58 993

Profesorul Constantin Ionete, membru de onoare al AcademieiRomâne şi fost membru în Consiliul de Administraţie al BănciiNaţionale a României, a încetat din viaţă la finalul săptămâniitrecute, la 89 de ani.

"A fost un economist de excepţie, timp de 14 ani a făcut partedin echipa BNR, echipa care a împins această instituţie sprereformă, reformare şi reclădire", a declarat guvernatorul BNR,Mugur Isărescu.

Înmormântarea lui Constantin Ionete are loc astăzi.

Constantin Ionete s-a născut la data de 24 martie 1922 în comunaMăldăreşti (judeţul Vâlcea). A absolvit cursurile Facultăţii deFilozofie din Bucureşti.

În şedinţa camerelor reunite ale Parlamentului României din 16decembrie 1998, prof. Constantin Ionete a fost numit în funcţia demembru al Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale aRomâniei, pentru un mandat de şase ani, care a expirat înseptembrie 2004.

"Profesorul Ionete ne-a fost alături, mie şi colegilor mei încădin 1991 ca membru al Consiliului de Administraţie, în reformareaşi reconceptualizarea Băncii Naţionale, în transformarea fosteibănci de stat cu roluri şi atribuţii minime, într-o bancă centralămodernă de anvergură europeană. Neam de moşneni din zona Vâlcei aavut în sânge spiritul economiei de piaţă şi l-a transmis tuturorcelor din jur", scrie Mugur Isărescu într-un necrolog publicat înpresa centrală

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO