Eveniment

A patra seară de proteste în Bucureşti. Peste 100 de oameni s-au strâns în faţa Guvernului

A patra seară de proteste în Bucureşti. Peste 100 de...

Autor: Claudiu Surmei

03.02.2017, 18:04 251

"Am venit să protestăm pentru că ne dorim ceva mult mai bun, o ţară mai bună pentru copil. L-am luat cu noi ca să fim cât mai mulţi. Se pare că este singura soluţie. Poate doar un milion de oameni îi mai sperie pe oamenii din puşcăria asta de aici. Ordonanţa este făcută ca urgenţă fără să fie o urgenţă, este făcută noaptea ca să nu putem să ripostăm şi nimeni să nu aibă vreun punct de vedere", spune Andrei care a venit împreună cu fiul lui, Cezar.

"În '90 eram tot aici, strigam "jos Iliescu!", erau printre primele mitinguri, eram pe o blindată urcat, la liceu fiind. Un mesaj pentru guvernanţi: nu se face aşa, aţi zis că faceţi altceva şi nu ne aşteptam la chestia asta. De ce sunt cu copiii e o întrebare firească. Răspunsul este firesc, suntem o familie şi tot ce facem, facem împreună. Sperăm ca acest demers să nu fie inutil ca multe altele prin care am trecut până acum, multe furturi, multe speranţe. În '92, având 18 ani, am trecut prin destule valuri de speranţe şi speranţe înşelate. Încă mai am energie să vin", spune Alex. El a venit la protest alături de cei doi copii şi de soţie.

Primul protestatar a ajuns în Piaţa Victoriei la ora 09.05. În timpul dimineţii, în spaţiul delimitat de Jandarmerie pentru manifestanţi, erau permanent câte 10-20 de protestatari.

Aproximativ 80.000 de oameni au protestat joi în Piaţa Victoriei din Bucureşti, alte zeci de mii de persoane participând la mitinguri în mai multe oraşe din ţară. Şi românii din diaspora şi-au manifestat joi solidaritatea faţă de protestele din România faţă de Ordonanţa 13, prin mai multe manifestaţii în oraşe din străinătate

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO