Eveniment

Aderarea la Schengen nu are legătură cu MCV, ci cu încrederea în state, care lipseşte - Malmstrom

Aderarea la Schengen nu are legătură cu MCV, ci cu încrederea în state, care lipseşte - Malmstrom

Autor: Lucia Efrim - Mediafax

07.06.2011, 19:02 293

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, areiterat, marţi, că nu există legătură între aderarea la Schengenşi MCV, dar a subliniat că există o legătură între integrarea înacest spaţiu şi încrederea statelor, lucru care în prezent,lipseşte.

"Vreau să felicit România şi Bulgaria pentru progreseleremarcabile făcute. Am văzut personal că au muncit foarte greu şifelicit aceste ţări pt că au făcut eforturile necesare. Astăzi, eleîndeplinesc criteriile tehnice pentru aderarea la Schengen", a spusMalmstrom, la dezbaterea din plenul PE pe tema accesului Românieişi Bulgariei în Schengen.

Ea a adăugat că nu există legătură între MCV şi aderarea laSpaţiul Schengen, spunând însă că există legătură între aderarea laacest spaţiu şi încredere, care în prezent nu există.

"CE a considerat întotdeauna că nu există legătură între MCV siaderarea la Spaţiul SCHengen. Dar Schengen se bazează peîncredere.
Despre încredere s-a purtat dezbaterea în ultimele săptămâni. Şi,din păcate, încrederea nu există deocamdată", a spus ea.

Malmstrom a pledat pentru o dezbatere care să permită găsireaunei soluţii cât mai rapide astfel încât România şi Bulgaria săadere la Schengen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO