Eveniment

Adrian Sârbu: Zelenski şi-a amintit de noi. Sunt buni şi banii mărunţi ai României

Adrian Sârbu: Zelenski şi-a amintit de noi. Sunt buni şi banii mărunţi ai României

Autor: Gabriela Antoniu

12.01.2024, 00:35 7196

Nemo: Volodimir Zelenski este în turneu în ţările baltice. Preşedintele ucrainean se îndreaptă către ţările apropiate pentru a obţine ajutor. El a discutat şi cu preşedintele polonez Duda şi cu Iohannis al nostru. Zelenski a mulţumit României pentru cooperare, în special în ceea ce priveşte exporturile de cereale şi pregătirea piloţilor pentru avioanele F16.

Adrian Sârbu: România a deschis graniţele, România a lăsat grâul ucrainean să treacă pe aici, nu a creat o problemă şi nu i-a ascultat pe agricultorii români, cum au făcut polonezii cu ai lor. Eu aş fi vrut ca dl. Zelenski, că tot l-ai pomenit acum... dar frumoasă observaţie că şi-a amintit şi de noi.

Hofi: Da, dar după ce s-a terminat filmul.

Adrian Sârbu: Acum, dacă a ajuns la bani mărunţi, sunt buni şi ăia, nu? Eu cred că ar fi fost o mulţumire mult mai bine primită de români să ne spună că în Bucovina se vorbeşte, se învaţă româneşte la şcolile de români de acolo. Că nu se mai învaţă limba ucraineană.

Hofi: Nu se poate, e război.

Adrian Sârbu: Nu, dar el s-a angajat că va respecta condiţiile UE pentru aderare. Ce mă îngrijorează e că dl. Zelenski vorbeşte mai mult de Moldova decât vorbim noi. Nu pentru că sunt la pachet pentru aderarea la UE, dar când s-a pus problema securităţii Moldovei, Ucraina s-a repezit să spună: „îi asigurăm noi securitatea”.

Nemo: Ba chiar mai mult. Pe la începutul conflictului a spus: „Ce, aveţi probleme în Transnistria? Intrăm noi şi rezolvăm rapid”.

Hof:i Păi au mai multe arme, echipamente.

Adrian Sârbu: Şi Modova e ucraineană, ca şi Bucovina, cât a rămas de la Stalin? Eu aş zice că nu. Nu?

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO