Eveniment

Agricultura: Stimulam exportul de vinuri si nu pierderile producatorilor

09.06.2004, 00:00 9

Ministerul Agriculturii considera nefundamentata solicitarea Organizatiei Nationale Interprofesionale Vitivinicole pentru o prima de export, in acest an, de 0,6 euro/sticla pentru un numar de un milion de sticle de vin.
"Suma propusa de noi (n.r. 0,06 euro/sticla reprezinta un stimulent in vederea cresterii exporturilor si nu se acorda pentru acoperirea eventualelor pierderi inregistrate prin vanzarea sub pretul pietei interne", sustine Ministerul Agriculturii. Producatorii de vinuri sunt nemultumiti de cuantumul primei de export acordata de Ministerul Agriculturii pe care o considera infima atat in raport cu necesitatile lor de promovare, cat si cu sprijinul pe care alte state il acorda producatorilor lor de vinuri. Lipsa unui sprijin constant din partea Guvernului pentru producatorii de vinuri s-a remarcat ultima oara la Targul de vinuri de la Londra desfasurat acum doua saptamani si numarul producatorilor romani a fost de 10 ori mai mic decat al celor din Ungaria sau Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO