Eveniment

Altertă meteo de vreme rea: Coduri galbene şi portocalii de viscol şi ninsoare pentru mai multe zone din ţară

Altertă meteo de vreme rea: Coduri galbene şi...

Autor: Laura Buciu

18.11.2023, 10:04 249

Temperaturile scad şi sunt prognozate ploi, ninsori şi viscol în mai multe regiuni din ţară, în weekend, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Potrivit ANM, de sîmbătă, de la ora 10 până duminică la ora 10 este cod galben de precipitaţii, ninsori şi intensificări ale vântului în jumătatea estică a teritoriului şi la munte. Aici vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, local de 25...35 l/mp şi izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în sud-estul Transilvaniei şi în cea mai mare parte a Moldovei, unde se va depune strat de zăpadă şi mixte în rest. Vor fi condiţii de polei.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul şi sud-estul teritoriului, cu viteze de 55...65 km/h. La munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăşi 60...80 km/h.

De sâmbătă, de la ora 14 până duminică, la ora 10 vor fi intensificări susţinute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 de metri în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. Meteorologii spun că vor fi intensificări susţinute ale vântului cu rafale de 80...110 km/h, va ninge şi va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Tot de sâmbătă, de la ora 16 până duminică, la ora 10 vor fi intensificări susţinute ale vântului, precipitaţii mixte şi abundente în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea şi bazinul vestic al Mării Negre. Astfel, potrivit meteorologilor, în sudul Moldovei, estul Munteniei şi în Dobrogea vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale în general de 85...90 km/h, iar local cantităţile de precipitaţii vor depăşi 40...60 l/mp. Vor fi precipitaţii mixte şi, din a doua parte a nopţii, vor predomina ninsorile viscolite.

În bazinul vestic al Mării Negre vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100 km/h.

De duminică, de la ora 10 până la ora 18 vor fi intensificări ale vântului în sudul Moldovei, estul Munteniei şi în Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 60...80 km/h. Pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale în general de 85...90 km/h.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO