Eveniment

Andreea Paul: În 11 judeţe din ţară, femeile câştigă mai bine ca bărbaţii

Andreea Paul: În 11 judeţe din ţară, femeile...

Autor: Mediafax

05.10.2016, 00:05 1208

Femeile au câştigat, în medie, un salariu cu 7% mai mic decât cel al bărbaţilor în anul 2015, arată o analiză realizată de Andreea Paul, deputat în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci  şi în Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor. Potrivit datelor INS, femeile au avut un salariu mediu net de 1.783 de lei în 2015, iar bărbaţii au câştigat, în medie, 1.928 lei net.

În 11 judeţe din ţară, femeile au primit un salariu mai mare decât cel al bărbaţilor: Bistrita-Năsăud, Sălaj, Călăraşi, Harghita, Neamţ, Ialomiţa, Vrancea, Satu Mare, Suceava, Botoşani, Vaslui.

„De exemplu, în judeţul Satu Mare, femeile au câştigat în plus faţă de bărbaţi, în medie, aproape 100 lei, în anul 2015. În judeţul Vaslui femeile câştigă un salariu mediu cu aproape 8% mai mare decât bărbaţii, cel mai mare decalaj salarial pozitiv dintre judeţele ţării”, a spus Andreea Paul. Cele mai mari decalaje salariale au fost înregistrate în judeţele Iflov şi Prahova, unde salariul mediu net al femeilor a fost în medie cu 500 de lei mai mic decât al bărbaţilor, adică cu aproape 25% mai puţin în anul 2015.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO