• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Eveniment

Anuarul ZF Who’s Who in Business România: De ce femeile ajung mai greu în poziţii de top în România, deşi reprezintă 46% din forţa de muncă locală. Ce spune Violeta Ciurel, profesor la ASEBUSS

Anuarul ZF Who’s Who in Business România: De ce femeile ajung mai greu în poziţii de top în România, deşi reprezintă 46% din forţa de muncă locală. Ce spune Violeta Ciurel, profesor la ASEBUSS

Violeta Ciurel, profesor ASEBUSS, vicepreşedinte PWN România: Companiile cu femei în poziţii de top au obţinut, în medie, o creştere anuală cu 35% a randamentului investiţiilor comparativ cu cele care nu au avut femei în conducerea executivă.

Autor: Adelina Mihai

24.01.2022, 19:00 113

„Avem femei educate, talentate, capabile, cu standarde ridicate şi valori care demonstrează în fiecare zi performanţă“, spune Violeta Ciurel, un executiv cu peste 25 de ani de experienţă internaţională în management în industria asigurărilor. Şi atunci, de ce ajung femeile mai greu în poziţii de top, deşi reprezintă 47% din forţa de muncă din România?

Mai puţin de 20% din totalul executivilor incluşi în ediţia din acest an a anuarului Who's Who in Busi­ness. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business sunt femei, iar această statis­tică a rămas relativ cons­tantă în ultimul deceniu. Deşi tot mai multe companii încep să aibă politici care susţin egalitatea de gen, cel puţin la nivel declarativ, în Ro­mânia businessul se face cu precădere, la nivel de top, între bărbaţi.

O explicaţie a acestui fenomen o reprezintă faptul că, în România, ca şi în alte ţări, există stereotipuri care, pe de o parte, ţin de mentalitatea socială, iar pe de altă parte duc la o oarecare rezistenţă a femeilor şi a dorinţei de a promova pe poziţii de top. Uneori aceleaşi comportamente sunt interpretate diferit când aparţin bărbaţilor şi când aparţin femeilor, de exemplu ambiţia, stilul direct, modul de comunicare, spune Violeta Ciurel, un executiv care a avut rol de CEO în companii de asigurare în Romania şi Portugalia şi care a deţinut roluri regionale şi globale importante în cadrul grupurilor ING şi AXA.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: