Eveniment

Armistiţiul dintre Israel şi Hamas a fost prelungit cu cel puţin o zi

Armistiţiul dintre Israel şi Hamas a fost prelungit cu...

Autor: Mediafax

30.11.2023, 09:38 37

Israelul şi Hamas au convenit joi să prelungească armisitiţiul cu cel puţin încă o zi, cu câteva minute înainte de expirarea acestuia, relatează Reuters.

Armata israeliană a precizat că armistiţiul va continua, în timp ce mediatorii fac demersuri pentru eliberarea mai multor ostatici deţinuţi în Gaza în schimbul unor prizonieri palestinieni.

„Având în vedere eforturile mediatorilor de a continua procesul de eliberare a ostaticilor pauza operaţională va continua”, au arătat reprezentanţii armatei israeliene, potrivit sursei citate.

La rândul său Hamas, care a eliberat miercuri 16 ostatici în schimbul a 30 de prizonieri palestinieni, a afirmat într-un comunicat că armistiţiul va continua pentru a şaptea zi.

Pe de altă parte însă ambele părţi au declarat că sunt pregătite să reia luptele.

Israelul a decis să anihileze Hamas, ca răspuns la atacurile din 7 octombrie, când, potrivit autorităţilor statului evreu, au fost ucise 1200 de persoane şi au fost luaţi 240 de ostatici. Înainte de armistiţiu, Israelul a bombardat Fâşia Gaza timp de şapte săptămâni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO