Eveniment

Arsene, Agricover: Simpla plecare a lui Boc nu rezolvă problema de fond

Arsene, Agricover: Simpla plecare a lui Boc nu rezolvă problema de fond

Autor: Gabriel Razi

06.02.2012, 11:56 448

Demisia premierului Emil Boc nu reprezintă soluţia pentru redresarea economiei atâta timp cât această mişcare va fi singulară, spune Robert Arsene, director general al Agricover, unul dintre primii cinci traderi de produse agroalimentare de pe piaţa locală.

"Din punctul meu de vedere dacă măsura este singulară nu reprezintă mare lucru. Fără o strategie de relansare economică această demisie aduce tot incertitudine în mediul de business", crede Arsene, care conduce un business cu afaceri de peste 150 de milioane de euro pe an.

Executivul spune că următorul premier ar trebui să fie susţinut politic iar noul Guvern are misiunea de a pune cap la cap o serie de măsuri menite să genereze locuri de muncă şi să stopeze căderea consumului.

"Este esenţială orientarea către sectoarele vitale ale economiei cum ar fi agricultura sau industria alimentară. Mai mult, guvernul trebuie să impună disciplină fiscală şi un cod fiscal coerent şi stabil pentru a dat încredere mediului de business".

În opinia lui Arsene performanţa din ultimii trei ani ai executivului condus de Guvernul Boc este "foarte slabă".

"Chiar dacă unele lucruri punctual au fost corecte trebuie privite lucrurile per ansamblu".

De celalaltă parte, Robert Arsene se arată neîncrezător şi în soluţiile oferite de opoziţie. "Văd tot foarte multe declaraţii şi de la opoziţie".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO