Eveniment

Atractivitatea profesiei didactice: dascălii români câştigă cu aproape 13% mai puţin faţă de ceilalţi angajaţi cu studii superioare

Atractivitatea profesiei didactice: dascălii români...

Autor: Ramona Cornea

08.12.2023, 00:07 11689

Profesorii români câştigă cu aproape 13% mai puţin faţă de ceilalţi angajaţi cu studii superioare din economia locală, arată datele din raportul Education and Training Monitor 2023, publicat de Comisia Europeană.

La nivelul Uniunii Europene, diferenţa dintre salariile cadrelor didactice şi cele ale celorlalţi angajaţi cu studii superioare este de aproape -11%, respectiv de -10,5%.

De altfel, în UE sunt patru ţări care plătesc profesorii mai bine decât pe ceilalţi angajaţi cu studii similare: Irlanda, Germania, Portugalia şi Lituania. Profesorii din Lituania au salariile cu aproape 44% mai mari decât ceilalţi angajaţi absolvenţi de studii superioare.

La nivelul Uniunii Europene, mai puţin de 18% dintre profesori cred că profesia lor este apreciată de societate. Profesorii din Franţa (6,6%), Slovenia (5,6%) şi Slovacia (4,5%) raportează scoruri mult mai mici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO