Eveniment

Băsescu despre Kovesi şi Coldea: Nu avem un procuror general să îi ia pe toţi în noaptea asta?

Băsescu despre Kovesi şi Coldea: Nu avem un procuror...

Autor: Departamentul Politic

05.01.2017, 22:31 258

"Aflu şi eu din ce spune Ghiţă că se întâlnea de două ori pe săptămână cu Kovesi. Păi eu m-am întânit cu Kovesi, cred, în cele două mandate de procuror general şi unul de procuror şef DNA, de şase ori. Iar unul din episoade e cel cu revoluţionarii... Am mai avut o întâlnire legată de conflictul ei cu Bica. Şi aflu că Ghiţă se întâlnea de două ori pe săptămână cu Kovesi. Unde participa şi Coldea şi mai venea şi şeful staţiei CIA. Păi, fraţilor, nu avem un procuror general să îi ia pe toţi în noaptea asta? Preventiv, că să nu schimbe informaţii între ei dacă vreţi. Aşa cum procedează ei, când îşi aduce aminte câte un delator de ce a fost acum 10 ani şi îl arestează preventiv sau aşa cum i-a făcut lui Udrea. I-au cerut patru arestări într-o zi, de ce nu ar fi şi ei arestaţi preventiv, după declaraţiile lui Ghiţă?", a declarat Traian Băsescu la România tv.

Într-o nouă înregistrare difuzată de postul România TV, Sebastian Ghiţă susţine că Victor Ponta a fost şantajat pentru a o propune pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea DNA, precizând că Florian Coldea i-ar fi spus fostului premier că în caz contrar vizita sa în SUA va fi anulată.

"Eu sunt persoana care a însoţit-o pe Elena Udrea la biroul lui Victor Ponta şi despre care Elena Udrea a declarat public. Ce nu s-a spus public până acum e faptul că Victor Ponta a fost şantajat pentru a o numi pe Laura Codruţa Kovesi. Practic, în faţa mea, Florian Coldea i-a spus că dacă nu o va numi pe Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programată în America, pentru a se întâlni cu Biden sau cu Obama, va fi anulată. Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus că anunţul cu privire la vizita în America va fi făcut alegerilor prezidenţiale, iar chestiune asta îl va distruge'', a susţinut Ghiţă.

Poliţia Română a anunţat joi că Sebastian Ghiţă a fost dat în urmărire naţională, fiind căutat de poliţişti pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare preventivă dispus, joi, de magistraţii instanţei supreme. Cinci poliţişti au ajuns, joi după-amiază, la domiciliul lui Sebastian Ghiţă, împreună cu soţia omului de afaceri. Fotografia fostului deputat apare pe site-ul Poliţiei Române, la secţiunea persoane urmărite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO