Eveniment

Băsescu: În octombrie trebuie analizată posibilitatea discutării unui nou acord cu FMI

Autor: Adrian Voicu

06.09.2010, 10:13 18

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, laîntâlnirea cu şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional înRomânia, Jeffrey Franks, că în luna octombrie va trebui analizatăposibilitatea discutării unui nou acord cu FMI, informeazăMediafax.

"De această dată vă aflaţi în România doar pentru a celebraaniversarea Băncii Naţionale a României. Mă bucur să vă văd dinnou. Mă uit spre vizita din octombrie, când nu va fi o sărbătoare,ci o evaluare a dificultăţilor pe care le întâmpinăm. Propunereamea către dumneavoastră este ca, cu ocazia vizitei din octombrie,să ne uităm la viitorul acord între România şi FMI, să vedem dacăsoluţia corectă este extinderea actualului acord sau de a avea unacord de tip «precautionary», acesta este mesajul meu căredumneavoastră şi, în acelaşi timp, căutăm să continuăm împreunăreformele structurale şi absorbţia fondurilor europene. Estenecesară crearea spaţiului fiscal necesar pentru absorbţiafondurilor", a spus Traian Băsescu la începutul întrevederii cuJeffrey Franks.

La rândul său, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks,şi-a exprimat acordul cu şeful statului român. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO