Eveniment

Bechtel a finalizat prima structura de autostrada

12.03.2007, 19:05 17

Prima structura a autostrazii Transilvania va fi finalizata astazi prin turnarea placii de suprabetonare a unui pod de la km 34 din cadrul Sectiunii 2B (Campia Turzii-Gilau). Saptamana trecuta a avut loc turnarea primei parti a placii de suprabetonare la acest pod. Lucrarea are o deschidere de 21 metri si este executata pe o fundatie indirecta cu piloti de 18 metri. Oficialii de la autostrada Transilvania au anuntat ca aceasta este cea mai avansata structura din intregul proiect si ca alte cateva structuri vor ajunge in scurt timp in aceeasi faza avansata de constructie.
Compania Bechtel a fost extrem de criticata in ultimul timp de catre reprezentantii Guvernului pentru ritmul lent al derularii lucrarilor, dar oficialii firmei au afirmat ca data finalizarii intregului proiect, prevazuta contractual pentru finele lui 2013, nu va fi depasita. In plus, reprezentantii companiei au declarat ca pe tronsoanele Cluj-Napoca-Campia Turzii si Bors-Suplacu se va circula inca din 2010.
Lucrarile la autostrada Transilvania au reinceput in luna iunie a anului trecut, dupa ce fusesera intrerupte la jumatatea anului 2005 pentru renegocierea acordului dintre firma Bechtel si Ministerul Transporturilor, in urma intarzierii lucrarilor si a termenului prevazut in contract.
Proiectul a fost demarat in 2004, in baza unui contract in valoare de 2,2 miliarde de euro, termenul initial de finalizare fiind 2012.

Inca 1.300 de angajari
Peste 1.300 de persoane au fost angajate in urma bursei locurilor de munca pentru autostrada Transilvania, organizata vineri la Targu Mures si Reghin. Angajatorul a oferit 1.111 locuri de munca in domeniul constructiilor, dar datorita participarii foarte mari numarul a fost suplimentat de Bechtel, care se confrunta cu o criza de personal pentru autostrada. In total, la bursa au participat 1.456 de persoane si au fost selectionate 1.346, dintre care 240 in Reghin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO