Eveniment

La mai bine de un an după ce a fost scoasă la vânzare, Manchester United a anunţat că miliardarul britanic Jim Ratcliffe, care deţine gigantul petrochimic INEOS şi este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie a fost de acord să cumpere până la 25% din istoricul club din Premier League

La mai bine de un an după ce a fost scoasă la vânzare,...

Autor: Ştefan Stan

24.12.2023, 18:49 108

La mai bine de un an după ce a fost scoasă la vânzare, Manchester United a anunţat duminică că miliardarul britanic Jim Ratcliffe a fost de acord să cumpere un pachet minoritar de acţiuni la istoricul club din Premier League, scrie Bloomberg. 

Ratcliffe, care deţine gigantul petrochimic INEOS şi este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie, a cumpărat o participaţie de "până la 25%" din clubul de 20 de ori campion al ligii şi va investi 300 de milioane de dolari în stadionul său Old Trafford.

Ca parte a tranzacţiei, United a declarat că Ratcliffe va prelua responsabilitatea pentru operaţiunile de fotbal ale clubului.

Ratcliffe, care s-a născut în Failsworth, Greater Manchester, oferise iniţial să cumpere cota majoritară a proprietarilor americani, Glazers, de aproximativ 69%.

"În calitate de localnic şi suporter al clubului de o viaţă, sunt foarte mulţumit că am reuşit să ajungem la un acord cu consiliul de administraţie al Manchester United care ne deleagă responsabilitatea gestionării operaţiunilor de fotbal ale clubului", a declarat Ratcliffe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO