Eveniment

Blair: Când eram premier aveam o relaţie foarte proastă cu tehnica. Nici nu am avut voie să am telefon mobil

Blair: Când eram premier aveam o relaţie foarte proastă cu tehnica. Nici nu am avut voie să am telefon mobil

Foto: AFP

26.03.2012, 21:14 324

Fostul premier britanic Tony Blair a glumit, luni, într-o prelegere susţinută la Bucureşti, pe seama stângăciei sale în privinţa tehnicii, relatând prima sa experienţă în utilizarea telefonului mobil.

"Când eram premier aveam o relaţie foarte proastă cu tehnica. De fapt, nici nu am avut voie să am telefon mobil, ceea ce în lumina noilor dezvăluiri din Marea Britanie nu este chiar un lucru rău", a povestit Blair.

El a glumit pe seama neîndemânării sale în clipa în care a avut primul telefon mobil.

"În prima zi în care nu am mai fost premier am primit un telefon mobil. Mi-a plăcut, mi s-a părut extraordinar şi primul lucru pe care l-am făcut a fost să-i dau sms unui prieten, în care i-am scris: «Bună! Ce mai faci?». Mi-a răspuns: «Cine esti ?». Eu nu ştiam că numele nu se transmite automat, aşa că m-am gândit «Dumnezeule, nu au trecut decât 24 de ore»", a povestit Blair.

El a făcut această relatare în contextul unei referiri la schimbările din lumea actuală, pe care le-a caracterizat drept "puternice şi profunde".

"Principala caracteristică a acestora este viteza. Uitaţi-vă la progresul tehnologic. Mă uit la modul atât de diferit în care fiul meu mânuieşte tehnica", a mai spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO