Eveniment

Boc: Pierderea salarială pentru bugetari va fi recuperată integral în 2012, dar în două tranşe

Boc: Pierderea salarială pentru bugetari va fi recuperată integral în 2012, dar în două tranşe
27.05.2011, 09:27 880

Pierderea salarială în sectorul bugetar decisă anul trecut va firecuperată integral anul viitor, dar probabil în două tranşe,dintre care una aplicată la 1 ianuarie 2012 sau în prima parte aanului, a declarat, joi, premierul Emil Boc, informează Mediafax.

"Pierderea salarială va fi recuperată integral în 2012, darprobabil în două tranşe. Astăzi, nu cred că putem promiterecuperarea într-o singură tranşă", a spus Boc la RealitateaTV.

El a arătat totodată că recuperarea salarială nu va fiinfluenţată de calendarul electoral aferent anului 2012.

"Nu au legătură cu calendarul electoral aceste mecanismeeconomice, pentru că noi vorbim de revenirea la salariile din 2010,înainte de tăiere, nu vorbim de lucruri promise cum a făcutGuvernul Tăriceanu, când, în 2008, ştiţi câte acte au fost demajorare a salariilor. S-au majorat drepturile într-un actelectoral. Cu siguranţă nu se va corela cu mecanismul electoral", aspus Boc.

Legea responsabilităţii fiscale interzicerea efectuarea demajorări salariale cu şase luni înainte de alegeri.

În privinţa pensiilor, şeful Guvernului a amintit că, potrivitlegislaţiei în vigoare, acestea vor fi majorate anul viitor cu 100%raportat la inflaţie şi 50% din creşterea salariului mediubrut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO