Eveniment

Bogdan Mitulescu, cofondator al Beautiful Minds şi al Nature Parties: Am început EMBA-ul ca angajat, iar pe parcurs am făcut pasul spre a fi antreprenor

Bogdan Mitulescu, cofondator al Beautiful Minds şi al...
22.03.2024, 12:18 391

Un program de EMBA poate fi un catalizator pentru o carieră în antreprenoriat, deoarece învaţă studenţii cum să identifice oportunităţile de afaceri şi îi încurajează să-şi transforme ideile într-un business de succes. Bogdan Mitulescu, cofondator al grădiniţelor Beautiful Minds şi al locului de petreceri aniversare pentru copii Nature Parties, a decis să părăsească jobul din corporaţie şi să se dedice în întregime afacerii de familie, în perioada în care era student în cadrul programului WU EMBA Bucharest (2021 -2022).

„Eu am lucrat în mediul corporatist timp de 16 ani, până în 2022. În 2017 am ajutat-o pe soţia mea să deschidă grădiniţa Beautiful Minds, care în acest moment are 2 locaţii în zona de nord a Bucureştiului. În 2022 am plecat din corporaţie şi m-am dedicat în întregime business-ului propriu, pe care vrem să-l dezvoltăm şi diversificăm.Imediat după finalizarea EMBA-ului, în mai 2023, am lansat un nou business, Nature Parties, un spaţiu de 6.000 mp outdoor în zona de Nord a Bucureştiului, dedicat pentru petreceri aniversare ale copiilor. Decizia a fost luată şi cu ajutorul programului de EMBA, care mi-a dat foarte multă încredere în mine că pot face şi alte lucruri. Aşadar, am început EMBA-ul ca angajat, însă pe parcursul acestuia am făcut pasul spre a fi antreprenor cu acte în regulă”, spune Bogdan Mitulescu.

Au fost mai mulţi factori care l-au determinat să aleagă programul oferit de WU Executive Academy, printre care se numără prestigioasa triplă acreditare internaţională (EQUIS, AMBA şi AACSB), expertiza profesorilor, precum şi diversitatea industriilor din care provin studenţii. Un alt avantaj important a fost durata relativ scurtă a programului, de numai 16 luni. 

Programul de EMBA i-a oferit o perspectivă de ansamblu asupra a ceea ce implică managementul unei afaceri, un aspect necesar unui antreprenor în devenire. „Lucrurile învăţate la cursurile de Innovation, Finance, Business Analytics, Marketing, Strategy, ca să numesc doar câteva cursuri, m-au făcut să înţeleg un business de la un capăt la altul. Cunoştinţele dobândite în corporaţie m-au ajutat, desigur, însă viziunea completă asupra unui business o poţi avea doar dacă te confrunţi cu toate situaţiile din toate departamentele. Iar mie EMBA-ul mi-a oferit acest lucru.”

Una dintre cele mai valoroase lecţii învăţate în cadrul programului, după cum afirmă Bogdan Mitulescu, a fost importanţa networkingului şi a unei comunicări deschise şi sincere. De asemenea, o altă lecţie esenţială a fost necesitatea de a investi în dezvoltarea personală, precum şi de a fi o persoană adaptabilă şi receptivă la părerile celorlalţi.

În opinia sa, un antreprenor trebuie să întrunească mai multe calităţi pentru a avea succes.

În primul rând, trebuie să ai energia să împingi lucrurile să funcţioneze în fiecare zi. În al doilea rând, ca antreprenor, eşti responsabil pentru bunul mers al lucrurilor, găsirea resurselor (financiare, umane etc.), stabilirea şi prioritizarea obiectivelor, în contextul în care nu mai este aceeaşi rutină şi organizare ca în corporaţie. În al treilea rând, trebuie să fii capabil să iei decizii rapide, lucru care este mai greu din poziţia de antreprenor, pentru că simţi mult mai direct atât oportunităţile, cât şi pierderile care se pot realiza prin acţiunile tale. Nu în ultimul rând, trebuie să fii foarte creativ, deschis la lucruri noi şi, în general, foarte flexibil şi pregătit pentru schimbare.”

Antreprenorul consideră esenţial ca programele de EMBA să îşi actualizeze în mod constant conţinutul pentru a pregăti liderii să navigheze cu succes prin complexitatea şi dinamismul mediului de afaceri actual, care este accelerat exponenţial de evoluţia digitală. De aceea, pe lângă partea de strategie şi leadership, nu ar trebui să lipsească din programă modulele concentrate pe inovaţie, managementul schimbării şi noile tehnologii.

WU Executive Academy şi Ziarul Financiar oferă 7 burse în valoare totală de 115.000 euro la programul WU Executive MBA Bucharest, aflat în top 45 programe de Executive MBA din lume şi singurul program din România care deţine tripla acreditare internaţională (EQUIS, AMBA şi AACSB).

Vrei să avansezi în carieră, către o poziţie de top management sau să devii antreprenor? Aplică până pe 29 mai 2024 pentru burse şi construieşte-ţi drumul către succes alături de WU Executive MBA Bucharest!

Informaţii complete despre burse şi înscrieri sunt disponibile pe: http://www.zf.ro/ExecutiveMBA.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO