Eveniment

Bonusuri la înălţime: Şeful Ryanair, Michael O'Leary, este pe cale să câştige un bonus de 100 de milioane de euro, unul dintre cele mai mari din istoria corporaţiilor europene, după ce acţiunile companiei aeriene low-cost au atins un nivel record în această săptămână

Bonusuri la înălţime: Şeful Ryanair, Michael O'Leary,...

Autor: Ştefan Stan

18.12.2023, 08:43 482

Şeful Ryanair, Michael O'Leary, este pe cale să câştige un bonus de 100 de milioane de euro, după ce acţiunile companiei aeriene low-cost au atins un nivel record în această săptămână, scrie FT. 

Acţiunile au urcat vineri la 18,99 euro, ceea ce a dus la câştiguri de peste 50% pe parcursul anului şi a subliniat poziţia Ryanair ca fiind de departe cea mai valoroasă companie aeriană din Europa.

În cadrul unui sistem de bonusuri convenit în 2019, O'Leary poate câştiga opţiuni de acţiuni în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro dacă preţul acţiunilor companiei aeriene atinge 21 de euro timp de 28 de zile sau dacă aceasta raportează profituri anuale de 2,2 miliarde de euro după impozitare.

Plata ar fi una dintre cele mai mari din istoria corporatistă europeană şi l-ar vedea pe O'Leary acordând opţiuni de cumpărare a 10mn de acţiuni la 11,12 euro fiecare.

Analiştii financiari care acoperă compania au o ţintă medie a preţului acţiunilor de 24 de euro pentru următoarele 12 luni, potrivit datelor Bloomberg, în timp ce compania aeriană a prognozat un profit după impozitare cuprins între 1,85 şi 2,05 miliarde de euro pentru anul fiscal până în martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO