Eveniment

BREAKING: Încă un cutremur puternic în România, de 5,7 grade. Seismul s-a resimţit intens şi la Bucureşti. UPDATE: Avarii la clădiri şi maşini, oamenii au ieşit în stradă

BREAKING: Încă un cutremur puternic în România, de...

Autor: Petru Mazilu

14.02.2023, 15:22 4088

Un nou cutremur s-a produs în sudul ţării în zona Oltenia. Acesta a avut magnitudinea 5,7 grade şi s-a resimţit şi la Bucureşti.

Cutremurul s-a produs la 40 de km adâncime, în Gorj. 

Mai multe avarii s-au produs la clădiri şi maşini în urma cutremurului cu magnitudinea 5,7 produs marţi în Gorj. Mai multe apeluri la 112 au fost înregistrate după seism.

Cel puţin o maşină a fost avariată după ce bucăţi dintr-o clădire din Tg.Jiu s-au desprins în timpul cutremurului. Alte bucăţi de tencuială au căzut din alte clădiri, iar autorităţile din Gorj au fost solicitate să intervină. Printre clădirile afectate este şi biserica Tismana, din turla căreia s-au despins mai multe bucăţi şi au căzut într-o parcare..

Nu există informaţii privind eventualele victime, iar zecile de apeluri la 112 anunţă probleme la construcţii. Numeroşi locuitori din localităţile aflate în apropiere de epicentru au ieşit în stradă.

În mai puţin de o oră de la cutremur „în dispeceratul ISU Gorj s-au înregistrat aproximativ 20 de apeluri care semnalează fisuri apărute la anumite construcţii, elemente de construcţie de la faţada mai multor clădiri care s-au desprins, dar, din fericire, până în acest moment nu au fost înregistrate victime”, au anunţat cei de la ISU.

Pompierii au plecat în misiuni de patrulare.

„Având în vedere cutremurul produs în urmă cu puţin timp, în Oltenia, Gorj cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter, la o adâncime de 40 km, pompierii militari ai ISU Gorj efectuează misiuni de patrulare/recunoaştere în teren. Precizăm faptul că până la acest moment, la nivelul judeţului Gorj s-a constituit Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei la sediul ISU Gorj pentru monitorizarea operativă a situaţiei. Totodată s-a crescut capacitatea de intervenţie a inspectoratului pentru a gestionarea eficientă a eventualelor situaţii de urgenţă”, au precizat reprezentanţii ISU Gorj.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc marţi în zona Oltenia, judeţul Gorj, potrivit Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul s-a produs la ora 15:16:53 (ora României), la adâncimea de 40 km. Cel puţin două replici cu magnitudinea peste 3 au fost înregistrate.

Cutremurul s-a produs la 102km NV de Craiova, 120km SV de Sibiu, 146km V de Piteşti, 161km SE de Timişoara, 183km SE de Arad, 195km S de Cluj-Napoca, 204km E de Belgrade, 208km E de Zemun, 212km NE de Nis, 212km V de Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO