Eveniment

BREAKING NEWS. România a obţinut cinci medalii de aur şi o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică din Japonia

​Sursă foto: Fundaţia Upper Education

​Sursă foto: Fundaţia Upper Education

Autor: Ramona Cornea

11.07.2023, 19:04 2238

România a obţinut cinci medalii de aur şi o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Matematică din Chiba, Japonia, a anunţat Fundaţia Upper Education.

„Echipa României străluceşte din nou la Olimpiada Internaţională de Matematică! Şi nu oricum, ci cu 5 medalii de aur şi o medalie de argint!  Dacă anul trecut ne-au surprins cu un rezultat cum doar puteam visa şi cum nu mai avusese România în ultimii 23 de ani, anul acesta echipa României ne copleşeşte din nou: perfect score pentru incredibilul David Anghel, care a avut un an excepţional - locul 1 la RMM, locul 1 la BMO, şi acum locul 1 la IMO. Noul intrat în echipă, Pavel Ciurea, obţine din start medalie de AUR, la prima sa participare”, au scris reprezentanţii Fundaţiei Upper Education pe un site de socializare.

Astfel, ei spun că România a obţinut locul 4 în lume, din 112 ţări participante, după China, SUA şi Coreea, precum şi locul 1 în rândul ţărilor din Europa.

Echipa de la Olimpiada Internaţională de Matematică a fost constituită din: David Anghel, Andrei Moldovan, Pavel Ciurea, Robert Dragomirescu, Andrei Chiriţă şi Radu Lecoiu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO