Eveniment

Bulgartabac isi inchide compania din Romania

21.04.2004, 00:00 48



Actionarii producatorului de tigarete Bulgartabac Rom, subsidiara companiei Bulgartabac, au cerut instantei judecatoresti inceperea procedurii falimentului, dupa anularea conventiei de esalonare a datoriilor catre bugetul de stat, care la sfarsitul anului 2003, depaseau 96 miliarde lei. Anularea conventiei si sechestrul asupra stocului de tigarete au pus compania in imposibilitatea sa contracteze noi linii de credit pentru finantarea productiei. Conducerea Bulgartabac Rom a refuzat sa se pronunte in legatura cu situatia societatii.



Deschisa in 1998, in orasul Lupeni - Hunedoara, fabrica Bulgartabac este una din cele cinci unitati externe ale producatorului bulgar de tigarete. Fabrica de la Lupeni avea o productie care acoperea mai mult sub 1% din piata romaneasca a tigaretelor estimata la 1 miliard de dolari anual.



Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, societatea a raportat, pentru exercitiul financiar 2002, o pierdere neta de 27,9 miliarde lei, in crestere cu peste 13 miliarde lei fata de 2001. Cifra de afaceri a companiei s-a diminuat de la 4,4 miliarde lei, in 2001, la 31,2 milioane lei la finele lunii decembrie 2002. Compania mama se afla la a doua tentativa de privatizare, printre cei interesati numarandu-se KT&G, , Imperial Tobacco, Philip Morris, si British American Tobacco.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO