Eveniment

Business MAGAZIN. Ce spune Achilleas Kanaris despre planurile Vodafone în România în 2024

Autor: Adrian Seceleanu

18.02.2024, 16:00 137

 

Vodafone România, una dintre cele mai mari companii locale IT&C, începe să culeagă roadele planului de transformare lansat în urmă cu câţiva ani: pe o piaţă de telecom în scădere, veniturile companiei au revenit pe creştere, rezultatul fiind obţinut şi pe fondul repoziţionării companiei ca un furnizor major de tehnologie şi soluţii integrate IT&C. Perspectivele sunt promiţătoare şi pentru 2024, spune, într-o discuţie cu BUSINESS Magazin, Achilleas Kanaris, CEO al Vodafone România.

 

 

După mai bine de doi ani petrecuţi la conducerea Vodafone România, Achilleas Kanaris are motive să fie optimist: planul de transformare a companiei lansat după venirea la Bucureşti începe să-şi arate rezultatele, iar ambiţia operatorului de a deveni un campion al digitalizării pe piaţa de soluţii IT se vede în cifre.

 

„Mandatul meu a fost să remodelăm organizaţia pentru a schimba direcţia strategică, de a fructifica oportunităţile disponibile şi de a avea o performanţă mai bună pe piaţa noastră principală. Aceasta a fost agenda transformării. Aşadar, sunt foarte bucuros să spun că suntem pe drumul cel bun, adică businessul a revenit pe creştere şi creştem atât din punctul de vedere al veniturilor totale, cât şi al veniturilor din servicii, pe o piaţă în scădere. Suntem foarte mulţumiţi de această performanţă”, afirmă Achilleas Kanaris, executivul de origine elenă care a preluat poziţia de CEO al subsidiarei din România a grupului britanic de comunicaţii Vodafone în vara anului 2021. Pe piaţa principală a Vodafone, cea de telecomunicaţii, evoluţiile sunt bune în special pe segmentul de telefonie mobilă. „Businessul nostru de telefonie mobilă are un avânt foarte bun, un moment comercial foarte bun. Businessul nostru de servicii fixe este pe cale de a se stabiliza. Nu este încă o zonă 100% stabilă, dar este pe drumul de a fi stabilizată. Şi rezultatele noastre financiare, rezultatele noastre operaţionale, sunt foarte bune“, a declarat Kanaris.  Vodafone a intrat pe piaţa de servicii fixe odată cu achiziţia companiei de cablu UPC, în 2019, ca parte a unei tranzacţii care a inclus mai multe pieţe europene.

Business MAGAZIN. Ce spune Achilleas Kanaris despre planurile Vodafone în România în 2024

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO