Eveniment

Business MAGAZIN. Cum a ajuns Schneider electric să fie unul dintre câştigătorii trecerii la energia verde

Autor: Ioana Mihai-Andrei

17.03.2024, 15:00 124

Pentru Schneider România, furnizor de soluţii integrate de management al energiei şi automatizării, plusurile s-au regăsit deopotrivă la capitolele cifră de afaceri, profit şi număr de angajaţi, conform celor mai recente date disponibile la Ministerul Finanţelor. 2022 a adus un profit de aproape trei ori mai mare decât precedentul an şi de aproape zece ori mai mare decât 2019. Iar viitorul se „aşază” în zodia celei de-a patra revoluţii industriale.

În principiu, marile proiecte de infrastructură sunt motoarele de creştere pentru acest business, spune Lucian Enaru, country general manager, Schneider Romania, Moldova, Armenia, dar specific, domeniile în care compania a avut activitatea cea mai intensă în ultima vreme au fost al serviciilor de sănătate, industrial, al clădirilor rezidenţiale şi comerciale, dar şi al transportului urban. „În domeniul serviciilor de sănătate, am fost implicaţi tot mai mult în proiecte de modernizare a infrastructurii de distribuţie a energiei electrice, avem echipamente şi soluţii care pot îmbunătăţi atât siguranţa în spitale, cât şi calitatea actului medical, totul e să existe intenţii de renovare şi modernizare.

Multe clădiri de spitale şi clinici au îmbătrânit şi au nevoie de infrastructuri energetice care să susţină echipamentele moderne de intervenţie, în siguranţă”. Compania este tot mai prezentă în zona de management al clădirilor industriale, comerciale şi rezidenţiale, pentru că sunt multe companii al căror echilibru financiar a fost afectat de perioada pandemiei şi de contextele macroeconomice ulterioare, iar acum se văd în situaţia de a eficientiza costuri pentru a atinge un nou punct de stabilitate. „Economiile cu energia electrică sunt extrem de importante în acest context, iar noi le putem ajuta să le atingă”.

https://www.businessmagazin.ro/analize/energie/legatura-dintre-profit-si-mai-verde-mai-eficient-22239903

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO