Eveniment

Business MAGAZIN. Cum au ajuns câţiva medici să facă un business plecând de la o nevoie personală: Costumul medical potrivit

Autor: Alexandra Matei

26.11.2023, 11:00 212

Câţiva medici români au ajuns să facă business plecând de la o nevoie personală, aceea de a găsi costumul medical potrivit. Ambiţia lor şi-a spus cuvântul atunci când au ales să producă în ţară costumele medicale pe care le-au desenat pe hârtie, pentru ca mai apoi să poarte – atât ei, cât şi colegii lor de breaslă – o uniformă cu eticheta „Made in Romania”.

Un business în zona de producţie de îmbrăcăminte ar putea fi visul oricărui student la arte sau al unui antreprenor cu viziune în zona de design, care a studiat câte ceva despre acest domeniu şi care poate încă din copilărie îşi imagina cum va deschide, la un moment dat, propriul atelier. Însă, atunci când vorbim despre producţia de îmbrăcăminte medicală şi de afaceri începute chiar de medici din dorinţa de a purta ceva altfel în timpul gărzilor lungi, tabloul capătă o altă imagine.

Aceasta este povestea a câţiva medici români care au ajuns să facă business plecând de la o nevoie personală, aceea de a găsi halatul, scrub-ul sau costumul medical potrivit. Ambiţia lor şi-a spus cuvântul atunci când au ales să producă în ţară costumele medicale pe care le-au desenat pe hârtie, pentru ca mai apoi să poarte – atât ei, cât şi colegii lor de breaslă – o uniformă cu eticheta „Made in Romania”.

 

Mamă-croitor + fiică-medic = antreprenoare

Un exemplu în acest sens este Denisa Botaş, medic rezident, cu specialitatea radiologie şi imagistică medicală, care a pus bazele proiectului Dr. Bla Scrubs alături de mama sa, de profesie croitor, în 2021. Astăzi, cele două produc uniforme medicale personalizate într-un atelier din Râşnov.

„A pornit dintr-o întâmplare, nu ne-am gândit sub nicio formă că vom da naştere unui business. Mama mea are propriul ei atelier de croitorie de foarte mult timp şi mi-a făcut întotdeauna haine după măsurile mele, care au fost foarte apreciate de cei din jur. În momentul în care am terminat Facultatea de Medicină şi am început rezidenţiatul, mi-am dat seama că voi sta destul de mult timp în spital şi voi avea nevoie de o uniformă confortabilă, care să se şi aşeze bine pe mine. Pe piaţă erau la acel moment doar uniforme basic, aşa că am rugat-o pe mama mea să îmi facă o uniformă”, a povestit ea.

Business MAGAZIN. Cum au ajuns câţiva medici să facă un business plecând de la o nevoie personală: Costumul medical potrivit

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO