Eveniment

Business MAGAZIN. Cum pot alege companiile cel mai bun model de lucru pentru angajaţi? Flexibil – hibrid – remote

„Soluţia rămâne una de compromis. Organizaţiile trebuie să stabilească un program adaptat nevoilor şi limitelor angajaţilor, care să nu îi împingă pe aceştia în capcana productivităţii cu eforturi dincolo de programul de muncă normal, din dorinţa de a demonstra că livrează corespunzător şi din afara biroului.”

Autor: Alexandra Peligrad

14.05.2023, 17:00 88

După ce, în ultimii ani, pe fondul schimbărilor semnificative din mediul de business, al evoluţiei tehnologice, precum şi în contextul pandemic s-a observat o creştere semnificativă a popularităţii unor forme de muncă, precum cele remote, flexibile şi hibride, acestea oferind avantaje semnificative în ceea ce priveşte flexibilitatea şi echilibrul între viaţa personală şi cea profesională, în 2023 se anunţă o continuare a tranziţiei către aceste modele de lucru alternative. Fiecare are propriile sale avantaje şi dezavantaje, ceea ce face ca alegerea unuia dintre ele să fie o decizie destul de dificilă pentru companii.

Un mod de a facilita luarea unei decizii în ceea ce priveşte adoptarea unui model de lucru poate fi abordarea unor teste de personalitate sau includerea de întrebări punctuale în cadrul cercetărilor de tip stay interviews, ce au ca scop retenţia personalului. Prin aceste strategii putem constitui metode eficiente în determinarea impactului pe care un tip de muncă sau altul îl poate avea asupra colectivului sau asupra angajaţilor la nivel individual.

Modelele flexibile, cum ar fi munca part time sau contractul flexibil, au devenit din ce în ce mai comune. Acestea permit angajaţilor să lucreze într-un mod care se potriveşte stilului lor de viaţă şi responsabilităţilor personale, în timp ce contribuie şi la succesul şi evoluţia companiei. În 2023, este probabil ca aceste aranjamente să devină chiar mai populare, deoarece companiile continuă să observe beneficiile pe care le oferă angajaţilor prin echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională.

Bineînţeles, modelele de lucru hibride, care combină atât munca la distanţă, cât şi mersul la birou, sunt şi ele la mare căutare. Într-un model hibrid, angajaţii au opţiunea de a lucra de acasă sau de la birou, în funcţie de preferinţele personale şi cerinţele locului de muncă. Acest tip de aranjament oferă cele mai multe beneficii, permiţând angajaţilor să se bucure de avantajele lucratului la distanţă, în timp ce menţin şi o legătură strânsă cu colegii şi mediul de lucru din birou.

Business MAGAZIN. Cum pot alege companiile cel mai bun model de lucru pentru angajaţi? Flexibil – hibrid – remote 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO